Liječenje parkinsonove bolesti na prirodan način

08/06/2022   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Liječenje parkinsonove bolesti na prirodan način

Imao sam pozitivnih iskustva sa pacijentima koji boluju od Parkinsonove bolesti. Jedan od tih pacijenata je boravio kod nas u Centru. Za 14 dana imao je 30 % poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon 50 dana mogao je sam da hoda, vrši nuždu i oblači se. Na prvi razgovor je došao sa dva pratioca i šetalicom. Bio je težak čovek, oko 100 kg, a imao je i jake tremore i hronični zatvor. Pio je šaku lekova koji su ga kočili i blokirali mu creva. Nakon dve nedelje izbacio je 6 lekova iz upotrebe. Kasnije je izbacio i ostale koje je pio.

Drugi pacijent je radio terapiju kući. Terapije u kućnim uslovima obično nisu toliko intenzivne, iz prostog razloga što većina ljudi „štedi“ sebe. Nakon 6 meseci doživeo je oko 50% poboljšanja. To je izgleda za njega bilo dovoljno, jer je kasnije počeo malo da se opušta i vraća neke stare loše navike, nakon čega mu se stanje pogoršalo.

Sirova hrana je takođe ključ kod ove bolesti. Ako pijete puno lekova, nemojte odmah prelaziti samo na sokove. Budite prvo na sirovoj ishrani dok ne osetite poboljšanja i dok ne izbacite neke od lekova. Uradite to postepeno. Druga bitna stvar jesu vežbe i masaže, kao i biljne formule za stimulaciju nerava i imuniteta.

Program

Odmah ostavite sve nervne otrove i obarače imuniteta: kafu, šećer, gazirana pića, alkohol.
Konzumirajte samo sirovu biljnu ishranu i sokove od povrća. Kada pređete na tečnu dijetu primenite je prema uputstvima iz poglavlja o ishrani. Svakako vam trebaju blender i sokovnik. Kupite ih.

Primenjujte intenzivno čišćenje creva, biljnim formulama i klistiranjem. Opisano u poglavlju o čišćenju creva.
Iz nedelje u nedelju naizmenično primenjujte čišćenje jetre i bubrega, prema uputstvima opisanim u poglavljima o čišćenju jetre i bubrega.

Vežbe i masaže

Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti i cirkulacije jesu vežbe, istezanje i masaže tela. Vežbe treba da budu prilagođene stanju, istezanje, vežbe disanja. Ležanje u krevetu je najgora opcija koja će zaustaviti cirkulaciju i naneti štetu. Potrebno je raditi vežbe istezanja, kružne pokrete ruku ili plivanje. To su uglavnom kružni pokreti koje prati i stiskanje delova tela da bi se telesne tečnosti pomerile i dovele do obolelog dela. Masaže i vežbe se rade svakodnevno uz povećavanje intenziteta i trajanja.

Hidroterapiju radite ako ste u stanju da sami uđete u kadu. U suprotnom sačekajte dok ne ojačate malo ili da vam neko intenzivno pomaže.

Dnevna terapija biljem:

Imuno tonik 4 x supena kašika

Tinktura Ehinacea 5 x 70 kapi

Tinktura Jetra-žuč 4 x 60 kapi

Tinktura Detoks 4 x kafena kašičica

Tinktura Cirkulacija 3 x 60 kapi sa malo vode

Tinktura Nervi 2 5 x kafena kašičica

Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom

Beli luk pojedite sa hranom bar 3 češnja dnevno.
Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu 5 minuta ili više.
Koristiti inaktivisani kvasac sa sokovima jer sadrži kompleks B vitamina.
Alga spirulina je takođe odlična opcija kao dodatak sokovima i hrani.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Iz knjige "Programi prirodnog liječenja", - autor Milan Ivović

1.5 1 1 1 1 1 Ocijeni 1.50 (2 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.