Infarkt i šlog - prirodno liječenje

26/06/2022   Nina Vučinić   Moždani udar
Infarkt i šlog - prirodno liječenje

U slučaju koronarnih bolesti prirodno lečenje je jedini vid lečenja koji napada uzrok problema. Zvanična medicina će vam ponuditi ekspresno rešenje, lekove, ugradnju stenta, zamenu krvnog suda itd. Statistika je sledeća: od mojih 20 potencijalnih pacijenata, samo njih troje prihvataju kompletan program prirodnog lečenja. Kasnije jedan ili dvoje odustanu, dok se jedan izleči. Pacijenti koji su odlagali program ili koji su polovično pratili program, obično ponovo završe u bolnici i ubrzo umiru.

Sećam se jednog mladog čoveka, imao je oko 40 godina. Otišao je na ugradnju stenta i nije se vratio. Umro je na operacionom stolu kada je sajla oštetila plak. Međutim, i kada vam ugrade stent stvar nije rešena. Šta je sa ostalim krvnim sudovima koji su zapušeni a za koje i ne znate? Takvi pacijenti su doslovno tempirane bombe.

Pacijenti koji se oporavljaju od moždanog i srčanog udara, veoma dobro reaguju na prirodnu terapiju. Poboljšanja se osete već nakon nekoliko dana. Mnogi izbace lekove nakon tri nedelje. Ozbiljniji oporavak u vidu smanjenja plaka, ne može se očekivati pre sedam do deset meseci terapije. Da bi se desilo ozdravljenje i obezbedilo zdravlje na duže staze, pacijent mora biti istrajan i u potpunosti reformisati stil života i razmišljanja. Čišćenje jetre i krvi je izuzetno bitno, kao i biljne formule za srce, mozak i krv. Takođe redovna fizička aktivnost, eliminacija stresa i veće količine belog luka su obavezni. Pacijenti često pitaju: da li smem jesti ribu, sir ili belo meso? Ne! Ako želite da preživite morate totalno eliminisati sve masnoće životinjskog porekla. Bar u narednih 3 do 5 godina.

Što duže traje post na sokovima to je bolje za vas. Oni vam razređuju i obogaćuju krv, zajedno sa tinkturama i čajevima. Čaj od ginka, gloga, đumbira i peršuna treba koristiti svakodnevno.

Program

Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.

I kod ovog oboljenja ishrana je temelj. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe trebate isključiti beli šećer u svim oblicima, alkohol i kafu. Ishrana mora biti biljnog porekla, što svežija (sirova) to bolje. Recepti su dati u poglavlju o receptima. Ako pijete dosta lekova nikako ih ne isključujte od jednom, već postepeno kako budete osećali poboljšanja.

Ako ste imali infarkt ili moždani udar, odmah pređite na sokove. Isključite sve vrste čvrste hrane i pijte samo sveže sokove od voća i povrća. Sokovi predstavljaju prirodnu isfuziju vitamina i minerala, izgradnju krvi, odmor sistema za varenje i čišćenje krvnih sudova. Potrebno je da konzumirate sokove pretežno od povrća, u period od bar 21 dan. Na svakih 2 do 2,5 sata piti pola litre soka.

Osnovni i najbitniji sok sastoji se od cvekle, 3-4 šargarepe, malo celera i 2 jabuke. Poželjno je popiti 1l ovog soka u toku dana. Ne preporučuje se pijenje sokova koji stoje duže od pola sata. Dijeta uključuje i konzumiranje kalijumske čorbe. Obavezno pijenje minimum 1l vode, kao i bar 750ml biljnih čajeva.

Čišćenje jetre

Ujutru na prazan stomak, popijte sok za čišćenje jetre i žuči:

• 240 ml citrusnih sokova (npr.1 limun i 2 narandže)

• Parče đumbira veličine pola palca

• 7 kašika maslinovog ulja

• 200 ml negazirane vode

Sve ubaciti u blender i miksati oko 10 sekundi, procediti i popiti malo brže. Pola sata nakon toga popiti 2 dl detoks čaja i 70 kapi tinkture za jetru.

Jako čišćenje jetre: raditi jednom do dva puta nedeljno

• 200 ml maslinovog ulja

• 240 ml citrusnog soka (limun)

• parče đumbira veličine palca

Pomešati u blenderu i popiti oko 110 ml na svakih sat i po vremena, počevši od 17 h uveče na primer. Bar 4 sata pre toga nemojte jesti ništa. Posle soka obavezno popiti detoks čaj sa 70 kapi tinkture za jetru. Možete piti po malo detoks čaja 30 min posle svake doze soka.

Naredne sedmice pređite na čišćenje bubrega i tako radite naizmenično.

Vežbe i masaže

Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti i cirkulacije jesu vežbe, istezanje i masaže tela. Vežbe treba da budu prilagođene stanju pacijenta. Ako ste imali infarkt ili pred infarktno stanje, odmarajte prvih nekoliko dana. Kasnije počnite sa laganom šetnjom dok se stanje ne stabilizuje. Pešačenje, istezanje, vežbe disanja. Neaktivnost i ležanje su najgore opcije koje će zaustaviti cirkulaciju i doneti štetu. Masaže i vežbe se rade svakodnevno uz povećavanje intenziteta i trajanje od minimum 30 minuta.

Dnevna terapija biljem:

Imuno tonik 4 x supena kašika Tinktura Jetra-žuč 4 x 70 kapi

Tinktura Detoks 5 x 60 kapi

Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom

Tinktura Srce 5 x kafena kašičica (i po potrebi kad osetite stezanje i preskakanje srca)

Beli luk 3 x češanj sitno seckan popiti sa sokom

Detoks čaj 2 x dnevno po šolja

Čaj od izmrvljenih bobica gloga 2 x dnevno

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od 5 minuta ili duže.

U period kada čistite bubrege samo izbacite tinkturu i čaj za jetru, a uključite za tinkturu i čaj bubrege.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Iz knjige "Programi prirodnog liječenja", - autor Milan Ivović

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (1 Glas)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.