Koji su osnovni uzroci raka - otkriće staro skoro 100 godina

12/04/2014   Zdravko Vučinić   Rak
Koji su osnovni uzroci raka - otkriće staro skoro 100 godina

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine.

Godine 1931. nemački naučnik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života. Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo snabdjevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu. Dr. Warburg je rekao: "Nedostatak kiseonika i kiselost su dvije strane iste medalje, ako neko ima jedno, ima i drugo".

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu, ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

"Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u kancerogenu za samo dva dana", tvrdio je dr. Warburg. "Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka".

Tkiva tumora su kisela, a zdrava su alkalna

U svom djelu "Metabolizam tumora", dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).

Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika. Ćelije raka mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kisjeloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane koju unosimo

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše ćelije, da bi mogle uspješno funkcionisati, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje organizam

- Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema proteina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu pankreasu. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

- Meso (sve vrste)
- Proizvodi životinjskog porekla - mlijeko i sirevi, pavlake, jogurti, jaja itd.
- Rafinisana so
- Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
- Hljeb, margarin, kofein, alkohol, duvan
- Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, vještačke boje, arome, stabilizatore itd.
- Sintetički antibiotici i uopšteno svi farmaceutski ljekovi.

Hrana koja alkalizje organizam

- Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
- Sirovo voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
- Bademi. Vrlo su alkalni.
- Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)
- Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
- Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
- Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani.
- Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik cijelom telu. Sjedeći način života uništava život.

Hemoterapija povećava kiselost organizma

Hemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promjene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali ljekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbjegavati koliko je to god moguće.

Ispravan nivo PH vrijednosti

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu ishranu i izbjegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mlijeko, jaja, grickalice... Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće - najviše 1/2 grama dnevno nerafinisane soli.

Ukoliko imate kancer, savet je da alkalizujete tijelo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih cijeđenih sokova od voća i povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću, korišćenjem ljekovitog bilja.

Sve navedeno ima ulogu da smanji kiselost vašeg organizma i uvede ga u zonu alkalnosti (preko 7,0 pH) u kojoj ćelije raka ne mogu da egzistiraju.

Centarzaprirodnumedicinu.com

Za više informacija o liječenju raka na prirodan način pogledajte ovdje.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Ocijeni 4.67 (3 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.