Djeca, hrana, bolesti

17/01/2013   Zdravko Vučinić   Zdravlje djece
Djeca, hrana, bolesti

Svjetska zdravstvena organizacija je prije nekoliko godina izdala jednu studiju o 33 industrijski najrazvijenijih zemalja u svijetu i to povodom nekoliko zadravstvenih kategorija. Što se tiče dužine očekivanog života Sjedinujene Američke Države su zauzele 25 mjesto. U 24 zemlje na svijetu ljudi, dakle, žive duže nego u Sjedinjenim Državama.

Što se tiče procenta djece koja su preživjela prvu godinu života, Amerika se nalazi na 23. mjestu. Dvadeset i dvije zemlje na svijetu omogućuju svojim novorođenim bebama bolje mogućnosti da prežive prvu godinu života od djece u Sjedinjenim Državama. Što se tiče takozvanih bolesti tkiva bolesti, Sjedinjene Države se nalaze u poslednjem rangu. Zašto je to tako? Zato što Amerikanci imaju posebno veliki nedostatak minerala u svojoj ishrani.

Već prije mnogo godina, Ministarstvo poljoprivrede i stočarstva uputilo je farmerima savjet da svoju stoku namijenjenu klanju od samog početka osiguraju protiv bolesti kao što su alchajmer, reumatski artritis, dijabetes, zakrčenje srčanih krvnih sudova i bolesti srčanih mišića da ne bi za kratko vrijeme doživeli bankrot. Prije oko 50 godina počeli su mnogi rančeri i farmeri da shvataju da mineralne soli u stočnoj hrani mogu da sačuvaju njihovu stoku od mnogih bolesti.
Do tog vremena na sve strane su se mogle vidjeti ovce koje su zaboravljale da pasu, konji oboljeli od dijabetesa, koji su padali u komu i lipsavali, svinje sa tako uznapredovalom osteoporozom da su im zadnje noge u vrijeme parenja pucale na dvije polovine. To je sve bilo na dnevnom redu. Kasnije su ti rančeri naucili kako da svoju stoku sačuvaju od skoro svih bolesti. Obogaćivali su stočnu hranu prirodnim vitaminima i biopodnošljivim biljnim mineralima.

Znate li stvarni broj djece koja se u Sjedinjenim Državama rađaju s urođenim manama? Odnos je 1:5000! Kod stoke taj odnos je 1:500.000! Dakle, stotinu puta povoljniji! Temelj je sljedeći: hrana za pse, koju proizvodi npr. Health Packing Company, obogaćena je sa 40 prirodnih biogenih minerala. Hrana za laboratorijske životinje sadrži u pravilu oko 28 tih mineralnih dodataka. Pođite sada u bilo koju trgovinu u vašoj blizini i čitajte listu sastojaka u jednoj konzervi hrane za bebe. Nećete naći ni jednu jedinu konzervu na kojoj je navedeno više od 12 minerala. To je i više nego zabrinjavajuće. Ili? Kada ste na televiziji vidjeli nekog bolesnog psa?

A da vidite neko bolesno dijete, moraćete se za vrijeme odmora naći u nekom školskom dvorištu – naći ćete ih u velikom mnoštvu! Djeca, koja kašlju, kijaju, šmrcaju, povraćaju ili viču – još mnogo prije nego što će odrasti već su predodređena za bolesti i degeneraciju.

Mnoga od te djece mogu spolja izgledati zdrava – ali ona nose neke druge probleme u sebi, imaju problema s koncentracijom ili su hiperaktivna – ili i jedno i drugo. Kada mislimo o tome da svojoj djeci putem prikladne ishrane ponudimo jednu zdraviju budućnost, ne smijemo zaboraviti da svoje buduće majke u pravom smislu snabdijemo prirodnim vitaminima i mineralima.“

Dr Džekson Stokvel

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Tagovi:   djeca

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.