Pročišćavanje debelog crijeva na najednostavniji način

25/12/2012   Zdravko Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Pročišćavanje debelog crijeva na najednostavniji način

Kada govorimo o čišćenju crijeva, prevashodno mislimo na čišćenje debelog crijeva. Crijeva bolesnog čovjeka su najčešće prepuna nezdrave hrane koja truli i koja se teško izbacuje. Posljedice su zatvor, nadutost i bolovi u stomaku. Otrov u crijevima se preko zidova crijeva širi po cijelom organizmu i nanosi veliku štetu organizmu. Zato je čišćenje crijeva među prvim koracima koje oboljeli treba da primijeni.

Konzumiranje slane vode

Jedan od brzih načina čišćenja crijeva je konzumiranjem slane vode. U jedan litar blago zagrijane čiste negazirane vode iscijedi se jedan limun i razmuti supena kašika soli (po mogućnosti morske). Ovaj litar slane vode obično se pije ujutru, nakon ustajanja iz kreveta, prije bilo kakvog konzumiranja hrane. Potrebno je da se ova slana voda popije u nekom razumno kratkom roku od 15 do 30 minuta.

Ukus slane vode nije najprijatniji, ali je podnošljiv, a rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Osoba će veoma brzo imati potrebu da ide u toalet, i to možda nekoliko puta u kratkom vremenskom periodu. Ovaj proces čišćenja crijeva trebalo bi ponoviti u period od pet dana, na isti način, svakog jutra nakon ustajanja iz kreveta. Čišćenje crijeva slanom vodom ne preporučuje se osobama koje su srčani bolesnici, dijabetičari ili imaju problema sa bubrezi ma. Kod njih se može primijeniti klistiranje ili hidrokolon terapija.

Klistiranje

Klistiranje je metoda unosa tečnosti u debelo crijevo preko anusa (analnog otvora) uz pomoć jednostavnog plastičnog ili gumenog balona, vreće ili posude sa crijevom. Za ispiranje se koristi 1,5 do 2 litra mlake vode, čaja ili neke druge tečnosti u koju su ubačene određene ljekovite biljke. Posuda sa tečnošću se najčešće okači na vrata, a vrh cijevi koja izlazi iz nje lagano se ubaci u anus osobe koja najčešće leži na boku. Vrh crijeva se namaže vazelinom da bi lakše ušao u anus. Na kraju crijeva postoji slavina kojom se reguliše brzina protoka tečnosti u debelo crijevo.

Nakon ubačene cijele količine tečnosti u debelo crijevo, osoba se par minuta okreće na jedan i drugi bok, lagano masirajući stomak, da bi se tečnost što bolje razlila po crijevima. Sve vrijeme mišić analnog otvora se drži stegnutim da tečnost ne bi izašla iz debelog crijeva. Nakon toga se odlazi u toalet i tečnost izbacuje iz debelog crijeva. Ova metoda se može primenjivati i više puta tokom dana, ako je potrebno.

Postoje i metode čišćenja crijeva preko posebnih mješavina ljekovitog bilja koje se pije u kapsulama ili razmućene u soku.

Creation6days.com

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Ocijeni 4.33 (9 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.