Liječenje tumora i cista na dojkama na prirodan način

02/11/2021   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Liječenje tumora i cista na dojkama na prirodan način

Do sada sam radio sa nekoliko devojaka koje su uspešno rešile ciste na svojim dojkama. Dve žene su se potpuno rešile tumora na dojci. Nakon 9 i 15 meseci rada, tumora više nije bilo. Lekari su bili u čudu. Ove žene nisu uspele samo zbog svoje upornosti i rada, već i zato što su odbile hemoterapiju i operacije. Većina pacijenata radi obrnutim redosledom. Ove žene, kao i svi pacijenti koji su izlečeni od težih bolesti, prihvatile su terapije kao način života, a ne kao program koji traje mesec dana posle koga bi se vratile starim navikama.

Tumore dojke izaziva kombinacija faktora:

• Ishrana bogata životinjskim masnoćama

• Kafa

• Stres

• Hormonski disbalans

• Tesni brushalteri

Program: Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.

Prvo što je potrebno jeste promena ishrane. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe treba isključiti beli šećer u svim oblicima, alkohol i kafu. Ishrana mora biti biljnog porekla, što svežija (sirova) to bolje. Recepti su dati u posebnom dokumentu. Obavezno pijenje 1 l vode, kao i oko 1 l biljnih čajeva.

Tečna dijeta isključuje sve vrste čvrste hrane i podrazumeva samo pijenje svežih prirodnih sokova od voća i povrća. Sokovi predstavljaju prirodnu isfuziju vitamina i minerala, izgradnju krvi, odmor sistema za varenje i direktno jačanje imunog sistema. Poželjno je da konzumirate samo sokove pretežno od povrća, u periodu od bar 14 dana. Na svakih 2 do 2,5 sata piti pola litre soka. Osnovni i najbitniji sok sastoji se od pola cvekle i njenih listova, 3-4 šargarepe, malo celera i 2 jabuke. Poželjno je popiti 1 l ovog soka u toku dana. Ne preporučuje se pijenje hladnih sokova i onih koji stoje duže od pola sata. Dijeta uključuje i konzumiranje kalijumske čorbe. Primeri ishrane su dati u poglavlju o receptima.

Čišćenje jetre

Ujutru na prazan stomak, napravite sok za čišćenje jetre:

• 240 ml citrusnih sokova (npr. 1 limun i 2 narandže)

• Parče đumbira veličine pola palca

• 7 kašika maslinovog ulja

• 200 ml negazirane vode

Sve ubaciti u blender i miksati oko 10 sekundi, procediti i popiti brže, ako je moguće. 30 minuta nakon soka popiti 2 dl detoks čaja i 60 kapi tinkture za jetru.

Jako čišćenje jetre: raditi jednom nedeljno

• 200 ml maslinovog ulja

• 240 ml citrusnog soka (limun)

• Parče đumbira ½ palca

Pomešati u blenderu i piti oko 110 ml na svakih sat i po vremena. Pola sata posle svake doze soka, obavezno popiti detoks čaj.

Hidroterapija

Hidroterapija je jedna od osnovnih tretmana u prirodnom lečenju i ne sme se zanemariti. Ona je najjača metoda za pokretanje opšte i periferne cirkulacije i dovođenja imunih ćelija do obolelog mesta. Sastoji se u toplo-hladnim kupkama i tuševima koji stimulišu imunitet. Sa hidrotretmanima se počinje postepeno i oni traju do kraja lečenja.

Opšta terapija (topla kada) se radi svaki treći dan. Uveče napunite kadu vrućom vodom (onoliko koliko možete da izdržite) i u takvoj vodi ostanete potopljeni što duže možete, a najmanje 15 minuta. Dok ste u kadi morate popiti tri šolje toplog čaja, kako bi se izbegla dehidracija. Kada istekne minimum 15 minuta (u vodi treba ostati što duže, bar dok ne osetite blagu malaksalost) izađite iz vode i istuširajte se što je moguće hladnijom vodom, u trajanju od bar 3 min.

Lokalnu hidroterapiju možete raditi svaki dan 2 puta dnevno, u predelu obolelog dela organizma. Ova terapija se izvodi tako što se tuš vruće vode usmeri na obolelo mesto u trajanju od 60 sekundi, a nakon toga tuš hladne vode, u trajanju od 30 sekundi. Ovaj proces se ponavlja 5-6 puta. Ova terapija se može raditi i sa vrućim termosima i kesama sa ledom.

Vežbe i masaže

Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti i cirkulacije jesu vežbe, istezanje i masaže tela. Vežbe treba da budu prilagođene stanju pacijenta, istezanje, vežbe disanja. Ležanje u krevetu je najgora opcija koja će zaustaviti cirkulaciju. Potrebno je svakodnevno raditi vežbe istezanja, kružne pokrete ruku i plivanje u bazenu ako je moguće, sve što možete a što izaziva znojenje i kretanje krvi. Stiskajte tumor, masirajte i gurajte kako bi prokrvili taj predeo.

Dnevna doza tinktura i čajeva:

Imuno Tonik 4 x supena kašika

Tinktura Ehinacea 4 x 60 kapi (pije se 10 dana pa se pauzira 7 dana)

Tinktura Jetra-žuč 3 x 70 kapi

Tinktura Detoks 5 x 60 kapi

Tinktura Vinobojka 5 x 60 kapi

Detoks caj 3 x 2,5 dl

Formula za Creva 1 x kafena kašičica dobro rastvorena u soku posle obroka

Između korišćenja tinktura praviti pauzu oko 5 minuta ili više

Priprema čaja: uveče stavite dve kašike čaja u litar vode i ostavite preko noći. Ujutru stavite da ključa 3 minuta, sačekate da se ohladi, procedite i imate količinu čaja za ceo dan. Skuvano bilje nemojte bacati, samo dodajte kašiku svežeg bilja za pripremu sledećeg čaja. Već od sledeće doze stavite novo bilje i tako ponavljajte postupak.

Obloge od ricinusovog ulja koristiti svako veče. Potrebno je zagrejati oko 1 dl ulja (u zavisnosti od površine) na oko 45 stepeni. Tako zagrejano ulje posuti po pamučnoj peleni a zatim naneti oblogu na oboleli deo. Preko obloge stavite najlonsku foliju i elastični zavoj kako se ne bi pomerila (nikako ne stezati puno). Ovakve obloge će razbiti zapušenja na vašoj koži, tumorima i cistama.

Milan Ivović

4 1 1 1 1 1 Ocijeni 4.00 (2 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.