Liječenje cista, polipa i mioma na prirodan način, Milan Ivović

09/05/2021   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Liječenje cista, polipa i mioma na prirodan način, Milan Ivović

Što se tiče prirodnog lečenja, sve probleme vezane za matericu i jajnike stavljamo u isti paket. Terapija je ista za svaki od ovih problema. Tačnije, terapija je slična kao za Hašimoto sindrom, s tim što postoje specifičnosti za predeo materice, vaginalnog kanala i jajnika. Te specifičnosti se odnose na vaginalno ispiranje, umetke i obloge na taj predeo. Naravno ne zaboravite klistiranje. Uz pomoć vaginalnog ispiranja mnoge žene su rešile problem sa miomima i polipima. Potrebna je upornost i promena navika koje zagađuju organizam.

Program:

Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.
Prvo što je potrebno jeste promena ishrane. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe treba isključiti beli šećer u svim oblicima, alkohol i kafu. Ishrana mora biti biljnog porekla, što svežija (sirova) to bolje. Obavezan je i unos vode oko 1,5 l dnevno. Naročito su dobri bademi, urme, sveže salate od povrća i semenki kao i biljna mleka. Idealno bi bilo ako bi ste koristili samo ceđene sokove u period od bar 5 dana. 

Primenjujte osnovno čišćenje jetre i žučne kese opisano u poglavlju o čišćenju jetre, minimum 7 dana.

Hidroterapija

Hidroterapija je jedna od osnovnih tretmana u prirodnom lečenju i ne sme se zanemariti. Ona je najjača metoda za pokretanje opšte i periferne cirkulacije i dovođenja imunih ćelija do obolelog mesta. Sastoji se u toplo-hladnim kupkama i tuševima koji stimulišu imunitet. Sa hidrotretmanima se počinje postepeno i oni traju do kraja lečenja.
Opšta terapija (topla kada) se radi svaki treći dan. Uveče napunite kadu vrućom vodom (onoliko koliko možete da izdržite) i u takvoj vodi ostanete potopljeni što duže možete, a najmanje 15 minuta. Dok ste u kadi morate popiti bar 3 šolje vrućeg čaja. Kada istekne minimum 15 minuta (u vodi treba ostati što duže, bar dok ne osetite blagu malaksalost) pustite vruću vodu da istekne i istuširajte se što je moguće hladnijom vodom, u trajanju od bar 3 min.

Tečnost za vaginalno ispiranje:

• 800 ml vode
• Sok od jednog limuna
• 60 kapi detoks tinkture
• 30 kapi ulja čajnog drveta
• 120 kapi tinkture za cirkulaciju
• (poželjno je dodati i malo soka od isceđenog belog luka)

Dobijenu tečnost sipajte u pribor za ispiranje (irigator), lezite na leđa i pustite tečnost da ispere vaginalni kanal. Ako su u pitanju spoljni kondilomi utrljavati belim lukom, kapima čajnog drveta ili divljeg origana (razblaženog u maslinovom ulju).

Beli luk (umetci):

Svako veče pred spavanje u kanal vagine ubacite veliki čen belog luka kako bi uništio sve viruse, bakterije i gljuvice. Komad luka treba iseći nožem sa bočnih strana ili oguliti kako bi ispuštao svoja jedinjenja. Ako koristite velike komade luka, ujutru je dovoljno da ustanete i lagano izvučete luk čistim rukama. Ako je luk mali možete ga vezati malim končićem pre nego što ubacite u kanal.

Ako imate veće miome ili ciste, primenjujte i obloge od ricinusovog ulja. Obloge koristite svako veče u periodu od bar 14 dana. Potrebno je zagrejati oko 1,5 dl ulja (u zavisnosti od površine) na oko 45 stepeni. Tako zagrejano ulje posuti po pamučnoj peleni a zatim naneti oblogu na oboleli deo. Preko obloge stavite najlonsku foliju i elastični zavoj kako se ne bi pomerila u toku noći. Ovakve obloge će razbiti zapušenja na vašoj koži, tumorima i cistama i omogućiti otrovima da izađu.

Dnevna terapija biljem:

Tinktura Detoks 3 x 60 kapi
Formula za Creva 1 x kafena kašičica sa sokom posle obroka
Formula za Creva 2 3 x kafena kašičica dobro razmućena u soku (od petog dana terapije)
Detoks čaj 3 x po šolja 2,5 dl
Zenska formula 4 x 60 kapi
Preporuka je svakodnevno korišćenje čaja od hajdučke trave i virka
Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od oko 5 minuta ili duže.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Nastaviće se...

Prethodni nastavak

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (1 Glas)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.