Savjeti za jačanje imuniteta, Milan Ivović

06/02/2019   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Savjeti za jačanje imuniteta, Milan Ivović

Jačanje imuniteta

Svi tretmani koji su opisani u knjizi i koji se koriste u prirodnom lečenju imaju jedan cilj. To je pojačanje cirkulacije i imunog odgovora. Poznato je da se telo razboljeva tamo gde je cirkulacija krvi losa i gde je imuni sistem najslabiji. Danas su preparati za jačanje imuniteta najprodavaniji na tržištu. Stanovništvo uvek traga za instant rešenjem kako bi se rešilo problema lošeg imuniteta. Zbog toga svake godine na tržište izlaze novi eliksiri zdravlja i mladosti. Međutim, na terenu ne vidimo nikakav napredak zdravstvenog stanja stanovništva, niti bar stagnaciju određenih bolesti.

Verovali ili ne, u većini slučajeva za poboljšanje imuniteta vam ne trebaju nikakvi skupi preparati. Napravite mali eksperiment i uverite se sami. Samo počnite da primenjujete zakone zdravlja, i za dve nedelje ćete verovatno biti u potpuno drugačijem zdravstvenom stanju. Nemoguće je izgraditi jak imuni sistem ako pijete pivo i jedete hamburger. Otarasite se obarača imuniteta, pre svega kafe i belog šećera, u svim oblicima.

Zakoni zdravlja:

· zdrava ishrana

· fizička aktivnost

· unos tečnost (voda)

· izlaganje suncu

· izbegavanje otrova

· čist vazduh

· pravilan odmor

· zdrava duhovnost

Ako želite brže rezultate, ili imate neki zdravstveni problem, tada možete primeniti neke od prirodnih pomagača imuniteta koji su opisani u ovoj knjizi. Takođe, vrlo je moguće da će vam trebati metode za čišćenje organizma. Nekada je organizam toliko zaprljan, da se imunitet ne može drastično popraviti sve dok su vam creva puna fekalnog otpada od pre nekoliko godina, vaša jetra zapušena masnoćama, a pluća začepljena katranom i olovom. Ako nikada ranije niste pročistili svoj organizam, sada je prilika za to. Tako ćete olakšati svom imunom sistemu koji je 24 časa okupiram toksinima u vašem telu. Tek nakon promene ishrane možete koristiti biljne formule za pomoć i stimulaciju imuniteta. Ja sam na svojim pacijentima koristio nekoliko prirodnih kombinacija. Možete ih napraviti sami ili vrlo lako nabaviti:

· Imuno tonik (tinktura): mešavina prirodnog antibiotskog bilja

· Ehinacea (tinktura): jedan od najboljih imuno stimulatora

· Beli luk (svež): biljka koja ubija sve što joj se nađe na putu

· Propolis kapi (tinktura): takođe prirodni antibiotik naročito za gljivične i bakterijske infekcije

· Detoks (tinktura): sadrži čaparal koji je jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi

U narednim poglavljima možete videti kada i koliko sam koristio određene tinkture na svojim pacijentima. U poglavlju o opisu bilja možete naći detaljnije opise tinktura i čajeva.

Hidroterapija

Hidroterapija je drevna metoda lečenja. Stariji ljudi i lekari su znali za nju i primenjivali su je. Danas se ponovo primenjuje, ali samo u profesionalnom sportu. Na žalost i ova tehnika je zaboravljena. Tretmani vrućom i hladnom vodom mogu biti ključni kod mnogih oboljenja. U pitanju nije topla i hladnjikava voda, već vruća onoliko koliko možete da izdržite, i ledena voda. Ova kombinacija deluje poput pumpe za krv. Bolest nastaje tamo gde nema dovoljno zdrave krvi. Ako pijete lekovito bilje, a ono ne stigne do obolelog mesta, nećete postići ništa. Biljke ne leče ako nema cirkulacije. Tretmani vodom se primenjuju u kadi na ceo organizam, ali i lokalno na oboleli deo: tuševima, vrućim peškirima i kesama sa ledom. Postoji i terapija hladnim čaršavom, koju je primenjivao dr Šulc i koja se obavezno primenjuje kod teških oboljenja. Hidrotretmane možete primenjivati kod sledećih problema:

• Loš imunitet

• Loša cirkulacija

• Lokalni bol

• Tumori

• Problemi sa plućima

• Povrede...

Opšta terapija (topla kada) se može raditi svaki drugi ili treći dan. Napunite kadu veoma vrućom vodom (onoliko koliko možete da izdržite). Polako se potopite i u vodi ostanite što duže možete, a najmanje 15 minuta. Dok ste u kadi morate popiti bar četiri šolje vrućeg čaja. Probajte da u vodi ostanete što duže, bar dok ne osetite malaksalost i nesvesticu. Kada osetite da više ne možete, neka vas pomoćnik zadrži još koji minut! Ako osećate kao da gubite svest samo popijte malo tinkture za cirkulaciju. Tada pustite vruću vodu da istekne i istuširajte se što je moguće hladnijom vodom, u trajanju od bar 3 min.

Hladan čaršav

Ovaj tretman je obavezan ako ste teško bolesni. Odradite ga bar jednom sedmično, nakon primene gore pomenute opšte terapije u kadi. Kada istekne maksimalno provedeno vreme u kadi, umesto hladnog tuša neka vas pomoćnik prekrije velikim ledenim (pamučnim) čaršavom, koji je pre toga stajao u kofi vode sa bar 5 kg leda. Dakle, neka vam asistent pomogne da polako izađete iz kade i potpuno prekrijete telo ledenim čaršavom, uključujući i stopala. Ako osećate malaksalost i vrtoglavicu uzmite pola kašičice tinkture za cirkulaciju, da vam pokrene krv do glave. Lezite u krevet tako prekriveni i neka vas pomoćnik utopli ćebetom. Možete prekriti pod između kade i kreveta nekim čistim pamučnim stvarima, kako bi izbegli kontakt stopala sa prljavim podom i eventualne infekcije. Ostanite tako u krevetu minimum dva sata, a možete i prenoćiti tako. Poželjno je da vam pomoćnik stavlja hladne obloge na čelo i povremeno donosi vodu. Ujutru se istuširajte toplom vodom pomešanom sa jabukovim sirćetom, kako bi otklonili toksine sa kože.

Lokalnu hidroterapiju možete raditi svaki dan 2 puta dnevno, u predelu obolelog dela organizma. Ova terapija se izvodi tako što se tuš vruće vode usmeri na odolelo mesto u trajanju od 60 sekundi, a nakon toga tuš veoma hladne vode, u trajanju od 30 sekundi. Ovaj proces se ponavlja 5-6 puta. Ova terapija se može raditi i sa vrućim termosima i kesama sa ledom.

Nastaviće se...

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.