Pročišćavanje jetre i žučne kese sa uljem i gorkom solju

23/09/2014   Zdravko Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Pročišćavanje jetre i žučne kese sa uljem i gorkom solju

Jetra je filter u našem tijelu. Kada se filter zapuši otpacima, toksini se ne mogu izbaciti već se vraćaju u tijelo i talože u krvi, organima, kostima i ostalim tkivima što dovodi do bolesti. Sluz zajedno sa toksinima, teškim metalima i otpacima formira grudvice i kamenčiće koji su cesto šupljikave građe u kojima borave paraziti. Oni zapušavaju kanale u jetri, takođe se talože u žučnoj  kesi i pritom dolazi do oštećenja i intoksikacije jetre što se u medicini  naziva hepatitis.

Hepatitis nije zarazna bolest već intoksikacija i oštećenje jetre otrovima, pri čemu dolazi do raspadanja jetrinih ćelija i oslobađanja  proteinskih fragmenata koje zovemo “virusima”. Problem sa hepatitisom nijesu “virusi” već toksini. Hepatitis se liječi sirovom hranom, čišćenjem jetre svake 2 nedelje tokom 3 mjeseca (6 puta). I zdravi ljudi trebaju povremeno očistiti  jetru i žučnu kesu.

Postupak za pročišćavanje jetre i žučne kese:

    Prvih 5 dana piti po 4 čaše soka od jabuke dnevno. Umjesto toga  možete jesti 4 ili 5 jabuka dnevno. Jabukov sok omekšava kamen u žuči. Tokom  ovih prvih 5 dana jedite normalno.
    Šestog dana nemojte ništa jesti niti piti poslije 14h. U 18h popodne uzmite kašičicu gorke soli (magnezijum sulfat) s  čašom tople vode (prva doza).
    U 20h uveče ponovite to isto (druga doza). Magnezijum sulfat  otvara žučne kanale.
    U 22h uveče popijte pola šolje maslinovog ulja (ili susamovog  ulja) sa pola šolje svježe iscijeđenog limunovog soka. Dobro promiješajte i popijte. Ulje podmazuje kamenje kako bi im pomoglo da prođu. Čim popijete napitak,odmah legnite na leđa ili lijevi bok. Pokušajte  da budete potpuno mirni barem 20 minuta i da ne ustajete u toku noći.
    Sljedećeg jutra, ne prije 6h, popijte treću čašu (dozu) gorke soli. Ako osjetite mučninu sačekajte malo i onda popijte. Vratite te se u krevet  i lezite na lijevi bok, po potrebi posjetiti toalet.
    Dva sata kasnije, u 8h, popijte četvrtu čašu (zadnju dozu) gorke soli i vratite se nazad u krevet. Poslije 2 sata možete jesti, počnite prvo sa voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite neko voće. Jedan sat kasnije možete jesti laganu hranu. Do večeri ćete biti oporavljeni.

Istog ili sljedećeg dana primijetićete mnoštvo kamenčića raznih boja u stolici.

Dr Slađana Velkov

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.