Pročišćavanje jetre preko klistiranja kafom

23/09/2014   Zdravko Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Pročišćavanje jetre preko klistiranja kafom

Jedan od najboljih načina za pročišćavanje jetre jeste - klistiranje organskom kafom.

Jedan od vodećih svjetskih ljekara svih vremena, dr Maks Gerson, bio je najveći zastupnik klistiranja organskom kafom radi pročišćavanja jetre, koja se smatra glavnom labaratorijom i filterom organizma. Gerson je smatrao da se ozbiljne bolesti ne mogu izliječiti ukoliko se ne pročisti jetra, i on je klistiranje organskom kafom primjenjivao nad svim svojim pacijentima. Gerson je imao izvanredne rezultate u liječenju raka.

Način primjene:

Klistiranje se obavlja unosom tečnosti u debelo crijevo preko anusa (analnog otvora) uz pomoć opreme za klistiranje koja sadrži plastičnu ili gumenu posudu sa plastičnim crijevom.

Prije klistiranja organskom kafom, obavlja se klistiranje vodom i sokom od limuna. U posudi za klistiranje unese se oko 1 litar vode u koju je prethodno iscijeđen 1 limun. Posuda sa tečnošću se najčešće okači na vrata ili na neki drugi dio u kupatilo. Osoba treba da prostre peškir ili ćebe na pod kupatila i legne bočno na desnu stranu (kod temeljnog klistiranja legne se na lijevu stranu), a vrh cijevi koja izlazi iz posude lagano se ubaci u anus. Vrh crijeva se eventualno može namazati maslinovim uljem ili pomadom, da bi lakše ušao u anus. Na kraju crijeva postoji slavina kojom se kontroliše protok tečnosti u debelo crijevo. Slavina se otvori i propusti se sva tečnost u debelo crijevo. Nakon toga crijevo se izvadi iz anusa. Očekivano je da će osoba imati potrebu za brzim pražnjenjem. Postupak se može, po želji, ponoviti nekoliko puta.

Nakon toga obaviti klistiranje organskom kafom (isključivo organska kafa dolazi u obzir). Organska kafa se priprema tako što se u posudu sa litrom vode naspu 3 supene kašike samljevene organske kafe. Tečnost treba da ključa 3 minuta sa otvorenom posudom, a nakon toga zatvoriti posudu i ostaviti da se tečnost krčka 15 do 20 minuta na najnižoj temperaturi. Kada se tečnost ohladi da bude mlaka, procijediti je i potom nasuti u opremi za klistiranje.
Nakon toga legnuti bočno na desnoj strani (na lijevoj strani se radi klistiranje rektuma i cijelog debelog crijeva), stim da noge budu blizu abdomena (stomaka) i propustiti tečnost u debelo crijevo. Na istoj poziciji zadržati se 12 do 15 minuta i tokom tog perioda povremeno duboko disati i masirati stomak. Nakon 12 do 15 minuta izbaciti te-čnost u toalet šolju.

Ukoliko se klistir sa kafom obavi kako je to predviđeno, kofein i drugi sastojci se kroz debelo crijevo preko portalne vene transportuju do jetre gdje izazivaju otvaranje žučnih kanala, što dovodi do toga da jetra stvara i izliva više žuči u crijevo koja se potom izbacuje. U ovom procesu, jetra izbacuje mnoge otrove u žuči i oslobađa ih se u roku od nekoliko minuta. To izaziva olakšanje u mnogim djelovima tijela i organima, i dovodi do smanjenja raznih bolova i ključni je uslov za liječenje bolesti jetre i mnogih drugih bolesti.

Zdravko Vučinić

3.5 1 1 1 1 1 Ocijeni 3.50 (12 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.