Pročišćavanje jetre na blaži način

12/01/2013   Zdravko Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Pročišćavanje jetre na blaži način

Jetra je najveći i jedan od najvažnijih organa u našem tijelu. Jedna od brojnih funkcija jetre jeste prerada i neutralisanje otrova koje unosimo u organizam. Vremenom, ukoliko je izložena konstantnim trovanjima kroz masnu i vještačku hranu, alkohol, vještačka pića, ljekove..., funkcija jetre počinje da slabi, a posljedica toga su različite bolesti, kako na jetri, tako i na drugim mjestima u tijelu.

Jetra je ključna u procesu pročišćavanja čovjekovog organizma, što je osnov i preduslov za liječenje bilo koje bolesti. Iz tih razloga potrebno je s vremena na vrijeme pročišćavati samo jetru kako bi organizam bolje funkcionisao. Bez zdrave jetre nema ni zdravlja.

Postoji nekoliko sjajnih, provjerenih načina za pročišćavanje jetre. Čitaocima portala BUDITEZDRAVI.info predlažemo jedan od najblažih načina koji se pokazao izuzetno djelotvoran. Ovaj način pročišćavanja jetre koristi se u nekoliko poznatih lifestyle centara u SAD, a preporučuju ga neki od najboljih svjetskih stručnjaka za prirodno liječenje poput dr Ričarda Šulca.

Način primjene:

U blender se promiješa:
•    2 decilitra soka od citrusa (otprilike 2 pomorandže i 1 limun ili 2 grejpfruta i 1 limun, može i kombinacija pomorandže, grejpfruta i limuna);
•    2 decilitra vode;
•    1 do 5 češnjaka bijelog luka (početi sa jednim češnjakom i svakodnevno povećavati dozu za po 1 češnjak dok se ne stigne do 5);
•    1 do 5 supenih kašika maslinovog ulja (početi sa jednom kašikom ulja i svakodnevno povećavati dozu za po jednu kašiku dok se ne stigne do 5);
•    parče đumbira veličine 2 cm (po želji se može povećavati doza kako se povećava doza maslinovog ulja). Ukoliko nije sezona citrusa može se koristiti sok od cijeđene jabuke.

Ovaj tonik se pije na prazan stomak i najbolje u jutarnjim časovima. Tonik može biti neukusan, jak ili da u početku izazove blagu mučninu, ali je njegovo dejstvo na pročišćavanju jetre izvanredno. Pomoću ovog tonika dešavalo se i izbacivanje kamenja iz žuči.

Zdravko Vučinić

4 1 1 1 1 1 Ocijeni 4.00 (1 Glas)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.