Liječenje ciroze jetre na prirodan način

15/02/2022   Nina Vučinić   Ostale bolesti
Liječenje ciroze jetre na prirodan način

Jednom prilikom u naš Centar je došao pacijent sa hepatitisom B koji nije adekvatno lečen i zbog koga se javila ciroza jetre. Bio je vidno uplašen jer je osećao da će umreti. Imao je otoke na nogama i trbuhu, a koža mu je bila žuta zbog viška bilirubina u krvi. Odmah smo ga prebacili na post na sokovima, jako čišćenje jetre i hidroterapiju. Davao sam mu velike količine čaparala, ehinacee i semena šarenog čkalja koje je kasnije i žvakao. Svakodnevno smo mu stavljali obloge i to u dva navrata. Toplu kadu i terapiju hladnim čaršavom je teško podnosio. Činilo se kao da ima sve manje energije i da će umreti. Medicinska sestra i ja smo bili oko njega 24 časa. U jednom trenutku sam pomislio da ga otpustim kući.

Međutim, dvanaestog jutra kada sam ušao u sobu, stajao je nasmejan. Rekao je: ponovo osećam energiju, a i otoci su se puno smanjili. Od tog dana krenuo je njegov oporavak. Nakon nekoliko dana otišao je od nas u 60 % boljem stanju. Rekao sam mu da nastavi sa čišćenjem i da povremeno primenjuje 48 sati gladovanja, to je prijalo bolesnoj jetri.

Program: Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.

Prvo što je potrebno jeste promena ishrane. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe morate isključiti beli šećer u svim oblicima, hleb, alkohol i kafu. Ishrana mora biti biljnog porekla, što svežija (sirova) to bolje. U početku lečenja primenite tečnu dijetu. Primeri su dati u pogravlju o receptima.

Tečna dijeta isključuje sve vrste čvrste hrane i podrazumeva samo pijenje svežih prirodnih sokova od povrća. Sokovi predstavljaju prirodnu isfuziju vitamina i minerala, izgradnju krvi, odmor sistema za varenje i direktno jačanje imunog sistema. Potrebno je da konzumirate samo sokove pretežno od povrća, u period od bar 21 dan. Na svakih 2 do 2,5 sata piti oko pola litre soka. Osnovni i najbitniji sok sastoji se od cvekle, 4 šargarepe, malo celera i 2 jabuke. Poželjno je popiti 1l ovog soka u toku dana. Ne preporučuje se pijenje sokova koji stoje duže od pola sata. Dijeta uključuje i konzumiranje kalijumske čorbe čiji je recept u poglavlju o receptima. Obavezno pijenje min. 1l vode, kao i oko 1l biljnih čajeva.

Čišćenje jetre

U toku programa, ujutru na prazan stomak, piti sok za čišćenje jetre. Ovaj sok možete piti svako jutro:
• 240 ml citrusnih sokova (npr. 3 limuna i grejp)
• Parče đumbira veličine palca
• 7 kašika maslinovog ulja
• 200 ml negazirane vode

Sve ubaciti u blender i miksati oko deset sekundi, procediti i popiti brže, ako je moguće. Trideset minuta nakon soka popiti 2,5 dl detoks čaja i 70 kapi tinkture za jetru.

Jako čišćenje jetre: u početku raditi dva puta nedeljno, najbolje predveče počevši od 17 sati. Nemojte jesti ništa bar 4 sata pre ovog soka.

• 240 ml maslinovog ulja
• 240 ml citrusnog soka (limun ili grejp)
• Parče đumbira ½ palca

Pomešati u blenderu i piti oko 120 ml na svakih sat i po vremena. Posle toga obavezno popiti detoks čaj. Mozete piti po malo detoks čaja, 30 min posle svake doze soka.

Klistiranje:

Postupak: u pribor (kesu) sipati oko 1,8l tople vode sa sokom od jednog do dva limuna (slavina na priboru mora biti zatvorena). Nakon toga potrebno je postaviti pribor na visinu od minimum jednog metra, kako bi voda imala prirodan pad. Lezite ispod boce na levi bok, a vrh creva (rektalni nastavak, prethodno premazan kremom ili uljem) polako stavite u analni otvor i polako otvorite slavinu kako bi tečnost ušla i isprala debelo crevo. Sav sadržaj iz boce (za početak oko 1,5l, ako možete izdržati) treba zadržati u sebi oko 5 minuta, okretavši se naizmenično sa jednog boka na drugi. Nakon nadimanja i grčeva treba izbaciti vodu i fekalni sadržaj iz sebe. Postupak možete ponoviti još jednom ili dva puta.

Hidroterapija - Hladan čaršav

Ova terapija je izuzetno moćna, možda će vas malo iscrpeti. Odradite je jednom u 10 dana nakon primene opšte terapije u kadi. Kada istekne maksimalno provedeno vreme u kadi u vrućoj vodi u kojoj jedva možete izdržati (u vodi treba ostati što duže, dok ne osetite blagu malaksalost), umesto hladnog tuša neka vas pomoćnik prekrije velikim ledenim pamučnim čaršavom, koji je pre toga stajao u kofi vode i minimum 5 kg leda. Dakle, neka vam asistent pomogne da polako izađete iz kade i potpuno se prekrijete ledenim čaršavom. Ako osećate malaksalost i vrtoglavicu uzmite kašičicu tinkture cirkulacija, da vam pokrene krv do glave. Možete prekriti pod između kade i kreveta nekim čistim pamučnim stvarima, kako bi izbegli kontakt stopala sa prljavim podom i eventualne infekcije. Lezite u krevet tako prekriveni i neka vas pomoćnik utopli ćebetom. Ostanite tako minimum dva sata, a možete i prenoćiti tako. Poželjno je da vam pomoćnik stavlja hladne obloge na čelo i povremeno donosi vodu. Ako osetite potrebu za mokrenjem nemojte ustajati već mokrite u krevetu koji ste pre toga prekrili nepropusnim najlonom. Ujutru se istuširajte toplom vodom pomešanom sa jabukovim sirćetom, kako bi otklonili toksine sa kože.

Dnevna terapija tinktura:

Imuno tonik 4 x supena kašika
Tinktura Detoks 5 x 70 kapi
Tinktura Ehinacea 5 x 70 kapi
Tinktura Jetra-žuč 5 x 70 kapi
Beli luk 2 x češanj sitno seckan popiti sa sokom
Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom
Detoks čaj 3 x dnevno po šolja
Tinktura Cirkulacija 2 x 70 kapi (u pola čaše vode)

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu oko 5 minuta ili više.
Obloge od ricinusovog ulja na predeo jetre, moraju se koristiti svako veče. Potrebno je zagrejati oko 1,5 dl ulja (u zavisnosti od površine) na oko 45 stepeni. Tako zagrejano ulje posuti po pamučnoj peleni a zatim naneti oblogu na oboleli deo. Preko obloge stavite najlonsku foliju i elastični zavoj kako se ne bi pomerila u toku noći. Ovakve obloge će razbiti zapušenja na vašoj koži, tumorima i cistama i omogućiti otrovima da izađu.

Priprema čaja: uveče stavite dve do tri kašike čaja u litar vode i ostavite preko noći. Ujutru stavite da ključa 3 minuta, sačekate da se ohladi, procedite i imate količinu čaja za ceo dan. Skuvano bilje nemojte bacati, samo dodajte kašiku svežeg bilja za pripremu sledećeg čaja. Već od sledeće doze stavite novo bilje i tako ponavljajte postupak.

Povremeno primenjujte potpuno uzdržavanje od hrane kako bi se jetra odmarala i regenerisala. Nabavite Gujino seme (šareni čkalj), pravite čaj, žvaćite i jedite. Ono sadrži silimarin koji oblaže i štiti ćelije jetre.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Milan Ivović

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.