Liječenje hašimota na prirodan način, Milan Ivović

25/10/2020   Nina Vučinić   Ostale bolesti
Liječenje hašimota na prirodan način, Milan Ivović

Nekoliko žena i devojaka uspešno su rešile hipertireoiditis, nakon nekoliko meseci terapije. Bilo je i žena koje nisu uspele da se u potpunosti reše ovog problema. To su osobe koje su uvek u grču, konstantno doživljavaju stres i ne znaju da se otarase toga. Možete raditi ceo program i osetiti poboljšanja, ali dok se ne oslobodite stresa vaš imunitet neće funkcionisati kako treba i nastaviće da napada sopstveni organ.

Kod hormonskih problema su važne fizičke vežbe, pravilan odmor, ishrana i odsustvo stresa, kako bi vratili hormone u normalu. Kafa, stres, noćni život, cigarete, sve to utiče na pad imuniteta i hormonski disbalans.
Ženska formula se ne sme izostaviti. Ona reguliše komunikaciju između hipofize i endokrinih organa. Formula se mora piti bar 6 meseci. Više o formuli pročitajte u poglavlju o tinkturama i čajevima. Takođe, treba proći kroz metode čišćenja creva i jetre.

Otarasite se mesa i mleka i svih životinjskih namirnica koje sadrže životinjske hormone. Pređite na biljnu ishranu koja sadrži prirodne fitoestrogene.

Program: Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.
Prvo što je potrebno jeste promena ishrane. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe treba isključiti beli še- ćer u svim oblicima, alkohol i kafu. Ishrana mora biti biljnog porekla, što svežija (sirova) to bolje. Primeri su dati u poglavlju o receptima.

Primenite tečnu dijetu u period od bar 10 dana. Tečna dijeta isključuje sve vrste čvrste hrane i podrazumeva pijenje svežih prirodnih sokova od voća i povrća. Sokovi predstavljaju prirodnu isfuziju vitamina i minerala, izgradnju krvi, odmor sistema za varenje i direktno jačanje imuniteta. Na svakih 2 do 2,5 sata popijte oko pola litre soka. Osnovni sok za krv sastoji se od cvekle, 4 šargarepe, malo celera i 2 jabuke. Preporučljvo je popiti bar litar ovog soka u toku dana. Ne preporučuje se pijenje sokova koji stoje duže od pola sata. Preporuka je i konzumiranje kalijumske čorbe čiji je recept dat u poglavlju o receptima. Obavezno pijenje min. 1 l vode, kao i oko 1 l biljnih čajeva. Primeri ishrane su navedeni u poglavlju o receptima.

Primenite program čišćenja creva biljnim formulama, prema opisu iz poglavlja o čišćenju creva. Ovo čišćenje može trajati dok ne osetite da su vam creva čista i da bolje funkcionišu. Ako nikada niste uradili klistiranje i ako mislite da ste dosta zaprljani primenite i tu tehniku, prijaće vam.

Naravno, uporedo radite i čišćenje jetre prema uputstima iz poglavlja o čišćenju jetre, kao i hidrotretmane.

Dnevna terapija biljem:

Tinktura Ehinacea 4 x 60 kapi

Imuno Tonik 3 x supena kašika

Tinktura Jetra-žuč 3 x 60 kapi

Ženska formula 4 x 60 kapi

Tinktura Detoks 3 x 60 kapi

Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom

Detoks čaj 3 x šolja 2,5 dl

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od 5 minuta ili duže.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Nastaviće se...

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (1 Glas)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.