Kako liječiti bubrežne bolesti na prirodan način, Milan Ivović

07/10/2019   Nina Vučinić   Ostale bolesti
Kako liječiti bubrežne bolesti na prirodan način, Milan Ivović

Što se tiče bolesti bubrega, bilo je pacijenata koji su se oporavili od cista na bubrezima, kamenja u bubrezima i bubrežne slabosti (insuficijencije). Kroz rad sa ovim pacijentima zaključio sam upravo ono što sam čitao u knjigama o prirodnom lečenju. Bubrezi stradaju zbog lošeg kvaliteta krvi, odnosno prljave krvi. To je isto kao kada na automobilu zapuše filteri zbog lošeg kvaliteta ulja. Uzrok nečiste krvi koja začepljuje bubrege je loš način života.

Jedna od osnovnih funkcija naših bubrega jeste da pročiste našu krv od otpadnih produkata metabolizma. Sav tečni otpad iz našeg tela eliminisaće se putem bubrega. Međutim, ako je vaša krv gusta, kisela, masna i dehidrirana, ne samo da će je srce teško pumpati, već će opteretiti vaše bubrege i u njima ostavljati mulj, pesak, višak toksina i minerala koje neće moći da prerade. Ovo je osnova za stvaranje hipertenzije, bubrežne slabosti, kamena, cista i tumora na bubregu. Setite se da bolesti ne padaju sa neba, vi ste učinili sve da se bolest razvije u vašem telu. Isto tako, prihvatanjem drugačijih navika i čišćenjem sopstvenih filtera, možete ozdraviti od ovih bolesti.
Ukoliko imate kamenje u bubrezima primenjujte sokove za rastvaranje kamena, opisano u poglavlju o čišćenju bubrega. Takođe nemojte izostaviti čaj i tinkturu za bubrege. Međutim ako imate insuficijenciju, ciste ili tumor, primenite kompletan program čišćenja organizma prema donjim uputstvima. Pređite na sirovu biljnu hranu i sokove. Ostavite meso, mleko i mlečne proizvode, kafu i šećer.

Program:

Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.


Tečna dijeta

Ako su vam bubrezi teško oboleli, primenite tečnu dijetu u period od minimum dve, do tri sedmice. Dijeta isključuje sve vrste čvrste hrane i podrazumeva samo pijenje svežih prirodnih sokova od voća i povrća. Sokovi predstavljaju prirodnu isfuziju vitamina i minerala, izgradnju krvi, odmor sistema za varenje i direktno jačanje imuniteta. Na svakih 2 do 2,5 sata popijte oko pola litre soka. Osnovni sok za krv sastoji se od cvekle, 4 šargarepe, malo celera i 2 jabuke. Ukoliko imate bubrežnu slabost, sokove možete u početku razblaživati sa vodom. Preporučljivo je popiti bar litar ovog soka u toku dana. Ne preporučuje se pijenje sokova koji stoje duže od pola sata. Preporuka je i konzumiranje kalijumske čorbe čiji je recept dat u poglavlju o receptima. Obavezno pijenje min. 1l vode, kao i oko 1l biljnih čajeva. Primeri ishrane su navedeni u poglavlju o receptima.

Čišćenje bubrega:

Prvih 7 dana ujutru na prazan stomak, pije se sok za čišćenje bubrega i bešike:

• 500 do 750 ml destilovane vode (ili prolom)
• Sok od jednog limuna
• 60 kapi tinkture za cirkulaciju
• 60 kapi tinkture za bubrege i bešiku
• Po želji pola kašičice meda

Sve pomešati i popiti. 30 minuta do jednog sata nakon soka, popiti dve šolje čaja za bubrege sa po 30 kapi tinkture za bubrege. Kasnije u toku dana piti još dva puta po dve šolje čaja za bubrege sa po 30 kapi tinkture za bubrege. Naredne nedelje primenite čišćenje jetre i tako naizmenično.

Klistiranje

Nakon par dana korišćenja biljnih formula za čišćenje creva, primenite klistiranje koje je opisano u poglavlju o čišćenju creva. Primenjujte nekoliko dana uzastopno, a kasnije povremeno kako bi održavali čistoću creva.

Dnevna terapija biljem:

Tinktura Bubrezi bešika 4 x 60 kapi sa sokom i čajevima prema gornjem uputstvu

Tinktura Detoks 4 x 70 kapi

Formula za Creva 1 x kafena kašičica razmućena u čaši soka posle obroka

Formula za Creva 2 3 x kafena kašičica dobro razmućena u soku

Čaj za bubrege 3 x po dve šolje 2,5 dl

Beli luk 2 x češanj (sitno naseckan) sa sokom

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu oko 5 minuta ili više.
Kašne obloge je potrebno stavljati preko dana, ako je moguće u dva navrata. Dve do četiri kašičice praha (u zavisnosti od površine) razmutiti u maloj količini jabukovog sirćeta i vode tako da se dobije kašasta smesa (malo ređa) koja se lako nanosi na kožu. Naneti na oboleli predeo (bubrege) pa prekriti starom pamučnom krpom i elastičinim zavojem. Ostaviti na koži bar 3 sata. Sastav i dejstvo obloge opisani su u poglavlju o opisu tinktura i čajeva.
Obloge od ricinusovog ulja se moraju koristiti svako veče. Potrebno je zagrejati oko 1,5 dl ulja (u zavisnosti od površine) na oko 45 stepeni. Tako zagrejano ulje posuti po pamučnoj peleni a zatim naneti oblogu na oboleli deo. Preko obloge stavite najlonsku foliju i elastični zavoj kako se ne bi pomerila u toku noći. Ovakve obloge će razbiti zapušenja na vašoj koži, tumorima i cistama.

Priprema čaja: uveče stavite tri kašike čaja u 1,4 l vode i ostavite preko noći. Ujutru stavite da ključa 3 minuta, sačekate da se ohladi, procedite i imate količnu čaja za ceo dan. Skuvano bilje nemojte bacati, samo dodajte kašiku svežeg bilja za pripremu sledećeg čaja. Već od sledeće doze stavite novo bilje i tako ponavljajte postupak.
Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.