Liječenje astme i bronhitisa na prirodan način, Milan Ivović

29/09/2019   Nina Vučinić   Ostale bolesti
Liječenje astme i bronhitisa na prirodan način, Milan Ivović

Do sada sam radio sa nekoliko pacijenta koji su izlečili astmu. U stvari, ovi pacijenti su primarno lečili dijabetes i tumor, astma je nestala u toku terapije. Znam za slučajeve izlečenja astme samo uz pomoć sirove ishrane i fizičke aktivnosti. Naravno, mnogo je brža i sigurnija opcija ako primenjujete celokupan program lečenja, počevši od prelaska na potpuno biljnu ishranu, koja mora biti 90 % sirova, preko klistiranja i hidroterapije do inhalacija za čišćenje pluća i tinktura za imunitet.

Naročito je bitno isključiti sve alergene iz upotrebe, hranu koja stvara sluz i iritira naš imuni sistem. Tu spadaju mleko i mlečni proizvodi, kafa, sve vrste šećera, hrana iz kesica i veštački sokovi. Unos tečnosti i fizička aktivnost na čistom vazduhu su možda i najbitniji za ozdravljenje. Primeri ishrane su navedeni na kraju knjige.

ProgramProgram se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.

Ishrana podrazumeva korišćenje biljne hrane koja sadrži vlakna, vitamine i minerale u svom prirodnm obliku, kao i prirodno ceđene sokove od voća i povrća. Potrebno je što više isključiti hranu životinjskog porekla, sve vrste belog šećera. Takođe treba isključiti prerađene namirnice kao što je beli hleb, lisnata testa,sokove i grickalice. Obavezno počnite da konzumirate bar 1,5 l vode dnevno.

Čišćenje jetre

Ujutru na prazan stomak, popiti sok za čišćenje jetre i žuči:
• 240 ml citrusnih sokova (npr. 3 limuna i narandža)
• Parče đumbira veličine pola palca
• 7 kašika maslinovog ulja
• 200 ml negazirane vode
Sve ubaciti u blender i miksati oko 10 sekundi, procediti i popiti malo brže. Pola sata nakon toga popiti 2,5 dl čaja i 60 kapi tinkture za jetru. Ovo čišćenje se radi svako jutro u periodu od sedam dana. Nakon toga možete primenite jako čišćenje jetre opisano u poglavlju o čišćenju jetre.

Klistiranje

Nakon nekoliko dana primene crevne formule primenite pranje creva po uputstvu opisanom u poglavlju o čišćenju creva. Klistiranje možete raditi svakodnevno u roku od 10 dana, ili dok ne osetite da ste očistili creva. Čišćenje creva biljnim formulama ponavljajte s vremana na vreme.

Hidroterapija

Kada budete spremni, počnite sa primenom hidrotretmana. Hidroterapija je jedan od osnovnih tretmana u prirodnom lečenju i ne sme se zanemariti. Ona je najjača metoda za pokretanje opšte i periferne cirkulacije i dovođenja imunih ćelija do obolelog mesta. Sastoji se u toplo-hladnim kupkama i tuševima koji stimulišu imunitet. Sa hidrotretmanima se počinje postepeno i oni traju do kraja lečenja.

Postupak: Opšta terapija (topla kada) se radi svaki drugi ili treći dan. Uveče napunite kadu vrućom vodom (onoliko koliko možete da izdržite) i u takvoj vodi ostanete potopljeni minimum 15 minuta. Dok ste u kadi morate popiti 3 do 4 šolje vrućeg čaja. Kada istekne 15 minuta (u vodi treba ostati što duže, bar dok ne osetite blagu nesvesticu i malaksalost) izađite iz vode i istuširajte se što je moguće hladnijom vodom, u trajanju od bar 3 minuta.

Vežbe i aktivnost

Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti i cirkulacije jesu vežbe. Vežbe treba da budu prilagođene stanju, pešačenje, istezanje, vežbe disanja, plivanje. Ležanje u krevetu je najgora opcija koja će zaustaviti cirkulaciju i naneti štetu. Vežbe se rade svakodnevno uz povećavanje intenziteta i trajanje od minimum 30 minuta. Vežbe disanja na čistom vazduhu su nezaobilazni deo terapije i ozdravljenja. Dišite negde na čistom vazduhu, znojte se od vežbanja i krećite se kako bi širili plućna tkiva i razvijali kapilarnu mrežu.

Terapija lekovitim biljem

Imuno tonik 4 x supena kašika

Tinktura Ehinacea 5 x 60 kapi

Tinktura Jetra 3 x 60 kapi

Tinktura Pluća 3 x 50 kapi ili po potrebi

Tinktura Lobelija 4 x 50 kapi ili po potrebi

Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom

Inhalacije:

Inhalacija je obavezna dva puta dnevno po 10 do 15 minuta. U šerpu sipate 1,5 l vode, kada proključa dodajte: kašiku kamilice, kašičicu morske soli, dosta crnog i izgnječenog belog luka i pustite da se na tihoj vatri krčka oko 2 minuta. Skinite sa vatre i dodajte pet kapi esencijalnog ulja mente. Odmah nakon toga prekrijte glavu peškirom direktno iznad šerpe i DUBOKO kroz NOS udišete biljna isparenja. Dobijenu tečnost za inhalaciju možete sačuvati za sledeću inhalaciju, potrebno je samo da je podgrejete. Ako imate električni kompresioni inhalator, u bočicu inhalatora sipate malo toplog čaja od nane ili kamilice i par kapi esencijalnih ulja. Ako vam slučajno smeta vodena para ko- ju udišete, onda možete samo utrljati par kapi esencijalnog ulja na dlanove, i tako udisati i dezinfikovati pluća.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.