Iskustva izlečenja prirodnom medicinom, Milan Ivović

15/07/2019   Nina Vučinić   Ostale bolesti
Iskustva izlečenja prirodnom medicinom, Milan Ivović

ISKUSTVA IZLEČENJA (sa programima)

Grip

Ako imate virusni oblik gripa, bolove u mišićima, kijavicu i temperaturu, uvek se lečite prirodno. Nemojte piti antibiotike ukoliko se odlučite na prirodno lečenje. Oni ne samo da ne deluju na viruse već truju vaš organizam i usporavaju proces izlečenja. U proteklih nekoliko godina pomogao sam nekolicini roditelja da izleče svoju decu od teškog oblika gripa. Od tada uvek koriste samo prirodna sredstva i navike koje jačaju odbrambene funkcije organizma.
Najveća greška koju većina ljudi pravi jeste ometanje tela da radi svoj posao. Spuštanje temperature, zaustavljanje kijavice, kašlja i sluzi postale su uobičajne metode za tretiranje gripa. Nemojte to raditi! Vaš organizam će uraditi sve što je potrebno da se otarasi virusa, ali potrebna mu je vaša pomoć. Povišena telesna temperatura je odličan odbrambeni sistem našeg organizma. Svaki stepen povišene temperature obezbeđuje brže kretanje imunih ćelija. Ako dostigne 39 stepeni sa tendencijom da još raste, samo uđite u kadu i istuširajte telo hladnom vodom. Neprijatno je, ali pomaže. Čak i malu decu možete spustiti u kadu sa hladnom vodom. Njima će više prijati i sniziti im temperaturu u roku od 10 minuta.
Nemojte koristiti sredstva za sprečavanje curenja sadržaja iz nosa. Sluz koja se izbacuje predstavlja mrtve imuno ćelije pomešane sa virusima i bakterijama. Sprečavanjem ovog procesa možete samo produžiti infekciju. Zaustavljanje kašlja nosi opasnost od širenja infekcije po plućima.

Program:

Dok traje infekcija probajte da popijete bar 1,5 l vode dnevno, čajeve i sok od limuna, kako bi telo lakše izbacilo viruse iz sistema. Takođe, primenite prirodne antibiotike koji će jačati imuni odgovor i ubijati viruse i bakterije, prema sledećem uputstvu:
• Imuno tonik supena kašika na svakih sat vremena
• Tinktura Ehinacea 4 x 60 kapi
• Tinktura Cirkulacija 3 x 40 kapi
• Tinktura Pluća 4 x 50 kapi (ukoliko imate probleme sa disanjem i iskašljavanjem)
• Beli luk 2 x čen sitno iseckan popijte uz čaj
• Hladno tuširanje tela po potrebi

Ako je moguće prestanite da unosite hranu bar na 12 sati. Tako ćete ubrzati proces ozdravljenja. Čak i životinje kada su bolesne one prestaju da unose hranu. Redovno dezinfikujte usta i nos. U tu svrhu koristite jak čaj od žalfije, propolis kapi ili tinkturu za usta ako je imate u kući. Obavezno odmarajte, nemojte se umarati. Nelečena virusna infekcija kasnije može izazvati komplikacije.
Kod jake zapušenosti nosa i sinusa primenite hidroterapiju lica prema postupku:
Koristite dva lavora sa vodom. U jednom treba da bude vruća voda (onoliko koliko možete da podnesete), a u drugom što hladnija. Potrebno je da naizmenično potapate predeo lica i očiju u vruću (1 min) pa u hladnu vodu (30 sekundi). Tako ćete širiti vaše zapušene kapilare i omogućiti njihovo otpušenje.
Uz ove metode izbacićete virus za oko 3 dana.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

 

Kandida

Imao sam puno pacijenata sa teškim oblicima kandidijaze u telu. Najviše je onih sa crevnom kandidom, ali i sa kandidom u grlu i plućima. Ključna stvar kod kandide je dobar program ishrane, koji će napraviti baznu sredinu u organizmu i regulisati crevnu floru. Uporedo sa ishranom uključujemo lekovito bilje koje pojačava imuni odgovor i uništava gljivice. Kandida se uglavnom razvije zbog naglog pada imuniteta, usled korišćenja jakih antibiotika, prekomernog korišćenja belog šećera i kafe. Bez obzira koliko težak oblik bio, ovo stanje je izlečivo i rešava se za oko dve do tri nedelje terapije.
Jednom je kod mene došla žena koju su otpustili sa VMA. Bila je u bolnici nekoliko dana dok joj se stanje pogoršavalo. Za oko 40 dana izgubila je oko 15 kilograma, zbog obilnih dijareja koju je stvarala kandida u njenim crevima. Doktori su rekli da će je takvo stanje pratiti veoma dugo i da nemaju posebno rešenje za nju. Bila je toliko očajna da nije verovala u program prirodnog lečenja. Rekao sam joj ono što kažem svima: samo napravite eksperiment od nekoliko dana, budite uporni i verujte. Nakon 4 dana primene programa nazvala me je i rekla da više nema dijareju 7 puta dnevno. Ponovila je rezultate posle tri nedelje. Ni traga od kandide. Bila je oduševljena. Slična iskustva sam imao i sa kandidom u grlu i ustima, kao i sa vaginalnom kandidom. Program nije težak, zahteva samo disciplinu u ishrani i redovnu primenu lekovitog bilja. Primeri ishrane su opisani na kraju knjige.

Program:

Iz upotrebe obavezno izbaciti:
• Beli šećer u svim oblicima: sokovi, sve vrste slatkiša, kafa, slatko voće
• Belo brašno: beli hleb, kolači, kiflice
• Mleko i mlečne proizvode: mleko, sir, kajmak, pavlaka, kačkavalj
• Crvena mesa i sve prerađevine: svinjsko, viršle, salame, paštete, kobasice
Koristiti: proju, bademe, orahe, salate od povrća i raznovrsnu biljnu hranu. Primeri ishrane su dati u poglavlju o receptima.
Obavezno koristiti:
Sok od limuna (ili grejpa) 2 x dnevno po pola čaše (moze sa malo vode)
Beli luk (čen) sitno seckan popiti sa sokom 2 x dnevno
Tinktura Ehinacea 3 x 60 kapi Imuno tonik 4 x supena kašika Tinktura Jetra-žuč 3 x 60 kapi Detoks čaj 2 x po šolja
Crevna formula 1 x čajna kašičica razmućena u soku Ukoliko imate crevnu kandidu i dijareju, koristite crevnu formulu broj 2, po uputstvu.

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od 5 minuta ili duže.U nedostatku tinktura možete koristiti domaće propolis kapi, jak čaj od žalfije, ulje divljeg origana i aktivni ugalj.

Ukoliko imate vaginalnu kandidijazu ili drugu infekciju, primenjujte vaginalno ispiranje i umetke od belog luka prema uputstvu:

Biljni umetci:
Potrebno je da svako veče pred spavanje u kanal vagine ubacite veliki čen belog luka kako bi uništio viruse, bakterije i gljivice. Prvo veče treba ubaciti pola čena belog luka kako bi se privikli na blago peckanje. Svako naredno veče koristite veći komad luka koji treba iseći nožem sa bočnih strana i oguliti kako bi ispuštao svoja jedinjenja. Ako koristite velike komade luka, ujutru je dovoljno da ustanete i lagano izvučete luk čistim rukama. Ako je luk manji možete ga vezati malim končićem pre nego što ubacite u kanal.

Tečnost za ispiranje vagine:
• 800 ml destilovane vode
• 50 ml jabukovog sirćeta
• Sok od jednog limuna
• 120 kapi tinkture za cirkulaciju
• 30 kapi ulja čajnog drveta
Dobijenu tečnost sipajte u pribor za ispiranje (irigator), lezite na leđa i pustite tečnost da ispere vaginalni kanal. Postupak je sličan kao kod klistiranja. Ovo ispiranje možete raditi i dva puta dnevno u periodu od 10 do 15 dana.
Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

 

Problemi sa želucem

Problemi sa želucem su danas vrlo česta pojava. Sve više pogađaju i mlade ljude. Posebno zato što su funkcije želuca direktno povezane sa emocionalnim stanjem. Takođe, želudac je prvi na udaru kada je u pitanju loša ishrana, kofeinska i gazirana pića, cigarete. Konstantno grickanje u toku dana, neredovni obroci i brza hrana uzrokuju opterećenje želuca, poremećaj lučenja kiselina i truljenje hrane. Svi ovi faktori mogu dovesti do problema sa želucem kao što je povećana kiselina, upala sluznice, bakterijske infekcije i čir na želucu. Fizički napor, povrede i stres dovode i do pomeranja i podizanja želuca, što izaziva mučnine, poremećaj disanja, bol u leđima ili povišen krvni pritisak. Sva ova stanja su rešiva, ako odlučite da se odreknete navika koje stvaraju pogodno tlo za bolest.
U zavisnosti od vrste problema, često sam pre svega drugog savetovao pacijente da 24 časa ne unosi ništa od hrane. Ova metoda je mnogima delovala kao nelogična i teška. Međutim kada je primene, pacijenti osete značajno olakšanje. Uzdržavanje od hrane omogućava odmor napetih želudačnih mišića, manje lučenje kiseline i regeneraciju sluznice. Nakon ovog perioda treba preći na laganu biljnu hranu kao što su supice i čorbe od povrća, čajevi i prepečen hleb.

Program:
Ako imate pojačanu kiselinu, bolove ili mučninu, primenite 24 h gladovanje. Pijte samo čajeve i vodu kako bi ispirali želudac. Takođe morate isključiti kafu, mleko i mlečne proizvode i meso. Nekim pacijentima u ovakvim situacijama smeta i voće, pa ga izbegavajte u početku. Proverite kod kiropraktičara ako sumnjate da vam je pomeren želudac. To se vrlo lako rešava određenim tehnikama za vraćanje želuca u prirodni položaj. Između obroka pravite pauzu od 5 sati kako bi se uneta hrana što bolje svarila. Ovaj program je efikasan i kod helikobakterije. Primenjujte ga bar 21 dan.
Jutarnji sok za želudac: piti ujutru na prazan stomak, u period od 21 dan.
• 400 ml destilovane vode (ili prolom)
• Sok od pola limuna
• 60 kapi tinkture antibiotik
• 50 kapi tinkture za cirkulaciju
Sve promešati i popiti. Pola sata nakon soka popiti 2 dl čaja od žalfije ili hajdučke trave.

Terapija biljem:

Tinktura za Varenje – 3 x 50 kapi
Tinktura Antibiotik – 3 x 50 kapi (kod helikobakterije)
Tinktura Cirkulacija – 3 x 50 kapi u pola čaše vode
Čaj od hajdučke trave – 2 x po šolja (ujutru i pred spavanje)
Biljni prah Creva 2 2x kašičica dobro razmućena u soku (ili aktivni ugalj)
Ukoliko imate čir na želucu ili helikobakteriju obavezno uključite i sledeće:
Beli luk 2 x dnevno sitno seckan popiti sa sokom ili čajem
Sok od svežeg kupusa svako jutro
Ulje od kantariona 3 x supena kašika
Ulje divljeg origana kao i propolis kapi su odlična opcija kod želudačnih infekcija.
Između korišćenja tinktura pravite razmak od 5 min ili više
Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

 

Ešerihija koli

Ukoliko ispoštujete program koji je ovde naveden, vaša Ešerihija će nestati u roku od dve do tri sedmice. Nemojte se mučiti antibioticima i raznim čajevima. Potreban vam je program čišćenja bubrega i jačanja imuniteta. Imao sam mnogo pacijenata koji su je „vukli“ godinama. Nakon ovog pragrama je nestala. Naravno, potrebno je regulisati ishranu, pročistiti creva, bubrege i bešiku i ojačati imunitet.

Program:
Ishrana podrazumeva korišćenje što svežije biljne hrane. Potrebno je isključiti hranu životinjskog porekla, mleko, meso i prerađevine. Sve vrste belog šećera, kafe i alkohola. Obavezno je pijenje bar 1,5 l vode dnevno. Primeri ishrane su opisani na kraju knjige.
Čišćenje bubrega i bešike
Ujutru na prazan stomak piti sok za čišćenje bubrega i bešike, u period od 21 dan:
• 500 do 750 ml destilovane vode (ili prolom)
• Sok od jednog limuna
• 60 kapi tinkture za bubrege
• 60 kapi tinkture za cirkulaciju
Sve promešati i popiti malo brže. Pola sata nakon soka popiti 2,5 dl čaja za bubrege sa 60 kapi tinkture za bubrege.

Terapija lekovitim biljem:

Tinktura Ehinacea 3 x 60 kapi
Imuno Tonik 4 x supena kašika
Tinktura Bubrezi bešika 4 x 60 kapi sa čajem za bubrege
Čaj za bubrege i bešiku 3 x dnevno po šolja
Biljni prah Creva 1 x kafena kašičica razmućena u čaši soka posle obroka
Beli luk 2 x dnevno sitno seckan popiti sa sokom
Ulje divljeg origana i propolis kapi su odlična opcija jer su prirodni antibiotici
Priprema čaja:
Uveče stavite dve do tri kašike čaja u litar vode i ostavite preko noći. Ujutru stavite da ključa 3 minuta, sačekate da se ohladi, procedite i imaćete količinu čaja za ceo dan. Skuvano bilje nemojte bacati, samo dodajte kašiku svežeg bilja za pripremu sledećeg čaja. Već od sledeće doze stavite novo bilje i tako ponavljajte postupak.
Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.