Savjeti za prirodnu ravnotežu hormona i povećanje plodnosti kod žena, dr Šulc

04/12/2015   Zdravko Vučinić   Ostale bolesti
Savjeti za prirodnu ravnotežu hormona i povećanje plodnosti kod žena, dr Šulc

Jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za prirodno liječenje, dr Ričard Šulc, odgovara na pitanja o zdravlju.

Pitanje

Imam 41 godinu i moj muž i ja pokušavamo da dobijemo dijete. Nakon godinu dana pokušavanja (znam da smo kasno počeli, ali smo se vjenčali prije godinu i po dana, ja sam kasni cvijet), još uvijek nijesmo uspjeli u tome. Uradila sam test hormona i oni su pokazali da mi je nivo hormona nizak (posebno FSH i AMH). To me ne čudi, jer znam da ti nivoi opadaju s godinama, ali viđam mnogo žena koje začnu kasnije u životu, a ja se osjećam vrlo mlado i vodim zdrav način života.

Svakog mjeseca uzimam mješavinu hormona za plodnost i riblje ulje kako bi atmosfera u mom tijelu bila dobra. Prije sam takođe koristila i vaše proizvode za čišćenje i upravo sam završila čišćenje crijeva. Volim vaše proizvode i vjerujem u njih.
Nedavno sam bila na razgovoru u klinici za plodnost i oni su mi predložili vještačku oplodnju zbog mojih godina i malog broja jaja. Od četiri hormona na testu, samo dva prethodno spomenuta bila su malo povišena (što nije nemoguće) za prirodno začeće. Želim da vjerujem da je sve moguće ako zaista u to vjerujete. Moje tijelo je zdravo, osim što imam mali polip, kojeg planiram da otklonim, jer mi se to čini razumnim, kako bih stvorila najbolji nivo osnove za začeće.

Više mi se sviđa ideja da se začeće desi na prirodan način i uz pomoć prirodnih proizvoda. Osjećam da ovo može da uspije (ako Bog da). Čitala sam o vašim prepratima za žene i zanimaju me njihove moguće koristi za ono što pokušavam da postignem. Moj cilj je da uradim sve što je potrebno kako bih začela dijete na prirodan način.

Moje pitanje je da li vaš proizvod za žene može da mi bude od koristi za nivo hormona? Takođe, koliko često preporučujete uzimanje ovog preparata? Svaka povratna informacija bi mi značila. Hvala Vam, dr Šulc, unaprijed zbog znanja koje dijelite i mudrosti u oblasti liječenja na prirodan način.

Odgovor

Ovo nije težak zadatak. Imao sam na stotine pacijentkinja na svojoj klinici koje su bile starije od tebe, sa nižim nivoom hormona koji stimuliše folikule (FSH) i AMH, te koje ni u kom slučaju nijesu bile zdravije od tebe, pa su uspijevale da ostanu trudne, imale su zdrave trudnoće i naposletku su rađale zdravu djecu. Savjetujem ti da uradiš sljedeće:

Prvo: Izbaci otpad

Uvijek savjetujem, kao prvo i najvažnije, treba početi sa “5-dnevnim programom čišćenja crijeva”. Crijeva se nalaze oko jajnika, jajovoda, materice i svih djelova ženskih reproduktivnih organa. Bilo da se radi o bilo kakvoj neravnoteži, bolesti ili poremećaju, ili da žena samo želi da bude plodna i da zatrudni, najbolje je započeti s tim da su crijeva očišćena, uravnotežena i da pravilno funkcionišu. U redu, ti si ovo već uradila. Bravo!

Drugo: Ishrana

Tijelo stvara hormone uz pomoć kvalitetne ishrane (ne uz pomoć pice i gaziranih sokova), tako da postoje dva načina da se kvalitetno hraniš. Najvažnije je da počneš sa odličnim programom ishrane. Zdrava biljna hrana će ti obezbijediti dovoljno proteina, kalcijuma, itd. I takođe, nabavi sokovnik!

Treće: Još ishrane

Čak i kada budeš na vrhunskom programu ishrane, predlažem da uzimaš hranljive dodatke ishrani. Treba da prestaneš sa mješavinom vitamina za plodnost. Mogu samo da zamislim od čega se pravi ta mješavina, ne šta joj se dodaje, nego od čega se zapravo pravi? Takođe, treba da prestaneš da koristiš riblje ulje. Ukoliko želiš da dobiješ esencijalne masne kiseline omega-3 i 6, onda bolji, čistiji i netoksičniji izvor ovih ulja možeš da nađeš u lanenom sjemenu.
Počni da koristiš moj Super obrok, dvije doze na dan. Popij ujutru jedan napitak, zajedno sa gore pomenutim sjemenima, te dodaj dvije supene kašike mog Super obroka. Zatim bi trebalo popodne da uzmeš još jedan napitak Super obroka.

Zapamti: Imao sam mnogo pacijenata žena kojima su rekli da ne mogu imati djecu, a sada imaju zdrave bebe. Skoro sve nazivaju svoju djecu „djecom Super obroka“. Ovim se dokazuje moć ishrane kod plodnosti!

Četvrto: Vještačka oplodnja nije potrebna! Vještačka oplodnja ima stopu neuspjeha od 87%. Da li ti je ovo iko rekao?

Peto: Počni da koristiš Žensku formulu. Uzimaj tri pipete (100 kapi), tri puta dnevno tokom tri mjeseca. Svaki dan! Ovo je uvijek uspijevalo! Ovo će da uravnoteži tvoje hormone i postaćeš vrlo plodna.

Iz tvog pisma mogu da zaključim da si razumna, da donosiš velike odluke, da razumiješ moj posao i da si počela s pra¬vim programima čišćenja, te da si odličan pacijent. Ne sumnjam da ćeš uskoro da zatrudniš. Samo zapamti jednu stvar, a to je tvoj muž. Budi siguran da i on jednako kao ti želi djecu, razgovarajte o tome, i budi sigurna da je i on zdrav, i da i on svaki dan uzima Super obrok. Takođe, predlažem da i on bude na istim programima koje sam tebi napisao pod brojem pet, ali da koristi Mušku formulu. Sve ovo doprinijeće stvaranju moćnih i brojnih „dobrih plivača“ – spermatozoida.

Takođe, treba oboje da znate kad ovuliraš, te da imate odnose prije i tokom tvoje ovulacije (pregledaj sekret svakog dana). Treba da vodiš i menstrualni kalendar i zapisuj datume menstruacije, prvi dan menstruacije, kad misliš da imaš ovulaciju, itd. Ovo će ti pomoći da znaš kad treba da imate odnos. Samo nemojte da budete preozbiljni oko svega ovoga, neka vam bude zabavno, neka ovo ne bude samo stroga vježba za pravljenje bebe. Malo se i smijjte, a možete i puno!

Konačno, vrlo si u pravu kada kažeš da želiš da se začeće dogodi na prirodan način. Sa vještačkom oplodnjom, siliš svoje tijelo da na medicinski način postaneš trudna, čak i ako ono nije spremno i nije dovoljno zdravo za rađanje bebe. Ovo je dobar recept za katastrofu i često dovede do pobačaja, komplikacija u trudnoći (pre¬eklampsija), i do prerano rođenih i bolesnih beba. Vaše tijelo možda ne želi u tom trenutku da začne bebu, jer ima dobar razlog za to, a taj razlog je da nijeste dovoljno snažni i dovoljno zdravi. Uvek je najbolje da nam pomognu Bog i priroda, umesto da idemo protiv svog tijela. Sa vještačkom oplodnjom na medicinski način silite svoje tijelo da uradi nešto od čega ono pokušava da vas zaštiti.

Dakle, jednostavno i logično rješenje, ono koje uvijek uspijeva, jeste da budeš snažnija i zdravija, te da uravnotežiš nivo hormona! Kad to učiniš, tijelo će proizvesti prave hormone, ženski organi će oživjeti, zatrudnjećeš i imaćeš zdravu djecu.

drsulc.com

Napomena: Za više informacija o biljnim formulama koje predlaže dr Šulc pogledati ovdje. Za više informacija o programima prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma pogledati ovdje.

1 1 1 1 1 1 Ocijeni 1.00 (1 Glas)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.