Kako se na prirodan način osloboditi zatvora i gojaznosti - Milan Ivović

27/08/2019   Nina Vučinić   Gojaznost
Kako se na prirodan način osloboditi zatvora i gojaznosti - Milan Ivović

Zatvor

Kada sam počeo da radim sa pacijentima bio sam iznenađen koliko je zatvor čest problem. Mnogi ljudi imaju zastoj u pražnjenju creva a da toga nisu ni svesni. Mnogi misle da je pražnjenje creva jednom u 2 do 3 dana sasvim u redu, ili samo jedna obaveza manje. Prosečan današnji čovek u sebi nosi od 3 do 5 kg fekalija, upravo zbog hrane sa nedostatkom vlakana koja se zadržava i truli u crevima. Konačno, iza ovog problema se kriju hemoroidi, divertikule, upala slepog creva, polipi, krvarenja i rak debelog creva.

Nekoliko osnovnih načina da vam creva prorade:

1. Unosite više vlakana! Vlakna, kojih ima samo u biljnoj hrani, podstiču rad creva. Hrana životinjskog porekla ne sadrži vlakna i ona stopira vaša creva. Proizvodi od rafinisanog brašna i šećera su takođe čep za vaša creva.

2. Druga i vrlo bitna stvar je unos što više tečnosti. Kada kažem tečnost mislim na vodu i prirodni čaj, ne na kupovne sokove, kafu i alkoholna pića. Creva ne mogu raditi bez 8 čaša vode dnevno. Ako hoćete da blokirate creva - dehidrirajte organizam.

3. Krećite se! Šetnja, vežbe, trčanje, plivanje i sve što radite stvara prirodnu peristatiku creva. Ako samo ležite i šetate po kući, i vaša creva će spavati. Krećite se.

4. Još jedna moćna opcija jeste lekovito bilje. Ono pokreće mišiće i čisti zidove creva. Ako imate zatvor ili jednostavno želite da pročistite svoja creva, koristite biljni prah za creva koji sam ja koristio na pacijentima i koji je opisan u ovoj knjizi.

Gojaznost

Polovina mojih pacijenata je imala određeni stepen gojaznosti (višak kilograma). To je nesumnjivo rizik i dobra podloga za nastanak oboljenja poput krvnog pritiska, dijabetesa, masnoće u krvi, zatvora, kancera dojke i debelog creva, alergija Itd. Ovde ću navesti predloge koje sam davao i pacijentima koji su samo želeli da se reše viška kilograma i da započnu jedan zdraviji stil života.

Nemojte držati dijete. Izvršite potpunu promenu svog ponašanja i odnosa prema hrani. Samo tako ćete biti zdraviji i vitki na duže staze. Pređite na biljnu hranu i jedite je u svežem stanju. Tada ćete unositi mnogo vlakana koja će vas zasititi pre nego što se prejedete. Biće vam potrebno neko vreme da se naviknete. Naša čula su otupela od korišćenja prerađene hrane sa aditivima i veštačkim dodacima. Zbog toga su nam prirodna hrana i voda bezukusni. Možete koristiti i biljni prah za čišćenje creva, kako bi ubrzali metabolizam i izbacili višak fekalija.

Osnovni koraci zdravih navika:

• Svako jutro piti tečnost na prazan stomak (voda, čaj, limunada)

• Piti bar 8 čaša vode dnevno

• Vodu ne piti za vreme obroka i minimum pola sata nakon obroka

• Između obroka ne jesti ništa (grickalice, slatkise, sokove)

• Jesti integralne žitarice, voće, orašaste plodove, mahune i povrće

• Odvojiti bar 45 minuta 3 do 4 puta sedmično za fizičku aktivnost

U potpunosti izbacite:

• Belo brašno u svim oblicima

• Sve vrste slatkiša i sokova sa šećerom

• Crvena mesa i sve prerađevine

• Sireve, kačkavalj, kajmak

Više koristite:

• pirinač, ovas, ječam, palentu, proju

• povrće u svim oblicima, mahune (pasulj, grašak, sočivo)

• orašasto umereno (orah, badem)

• sve vrste voća

• Što više čiste vode (2 l dnevno), sok od limuna

Preuzeto iz knjige "Programi prirodnog lečenja", autora Milana Ivovića

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.