Liječenje dijabetesa na prirodan način, Milan Ivović

31/01/2020   Nina Vučinić   Dijabetes
Liječenje dijabetesa na prirodan način, Milan Ivović

Kroz Centar za oporavak je prošlo najviše pacijenata sa ovom dijagnozom. Bilo je izuzetno teških slučajeva kojima su otkazivali bubrezi, hipertenzija im je bila na opasnim vrednostima i onih koji su gubili vid i imali teške oblike kandidijaze. Inače, dijabetes je bolest koja odlično reaguje na promenu ishrane i čišćenje organizma, i što je najbitnije odmah se vide rezultati. Zbog toga ima puno pacijenata koji su se oporavili, čak i od dijabetesa tipa 1.

Sećam se starijeg čoveka kome su bubrezi otkazivali i koji je imao otoke na nogama. Pio je šaku lekova jer je odlagao dijalizu. Nakon dve nedelje terapije i posta na sokovima od povrća, svi otoci su spali, pritisak se značajno smanjio a bubrezi su počeli da čiste krv. Nakon 50 dana skoro da nije imao šećer, a pritisak je nestao. Imao sam pacijenta koji je gubio vid i imao nekontrolisane dijareje. Nakon 12 dana jake terapije u centru, 50 % vida se povratilo, dok su dijareje nestale u roku od 3 dana.

Postoji nekoliko specifičnosti vezano za dijabetes. Nemojte koristiti voćne sokove niti bilo kakvu slatku hranu. Limun i grejp su dozvoljeni i veoma korisni. Sokovi od povrća su prioritetniji u ovom slučaju. Takođe pored ishrane i sokova najbitnije su fizičke vežbe koje pokreću mišiće i krv. Tako se sagoreva višak šećera u krvi. Insulin i druge lekove koje pijete nemojte naglo isključiti, već postepeno kako budete primećivali poboljšanja i padove šećera. Kada šećer bude konstantno ispod 12 možete isključiti insulin ili svesti na minimum.

Većina pacijenata koji su primali 22 jedinice, za dve nedelje je došlo na 3 ili 4 jedinice. Mnogi su se na tome zadržali. Smatrali su da je to dovoljno za njih ili jednostavno u tom trenutku nisu želeli da idu dalje. Drugi su bili uporni i potpuno ozdravili za oko 40 do 60 dana. Bilo je pacijenata sa veoma nestabilnim nivoima šećera. Često su upadali u hipoglikemiju. Takvim pacijentima je dovoljno da uvek imaju malo prirodnog meda uz sebe. Kada osetite da vam šećer pada odmah uzmite kašičicu meda i biće vam bolje.

Program: Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.

Prvo što je potrebno jeste promena ishrane. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe treba isključiti beli šećer u svim oblicima, alkohol, kafu, pa i slatko voće.

Što svežija ishrana (sirova) to je bolje za vas. Ako želite brže rezultate primenite tečnu dijetu prema donjim uputstvima. Možete primeniti kombinaciju sokova i sirove hrane, ali će rezultati biti nešto sporiji. Na primer konzumirajte samo sokove u periodu od 10 dana, a nakon toga pređite na sirovu hranu i tako naizmenično nekoliko puta.

Tečna dijeta isključuje sve vrste čvrste hrane i podrazumeva samo pijenje svežih prirodnih sokova od povrća, i voća koje nije slatko (limun, grejp, kisele jabuke). Poželjno je da konzumirate samo sokove od povrća u periodu bar 21 dan. Na svakih sat do sat i po pije se 2 dl soka, ili na dva sata od 300 do 400 ml soka. Dnevno je potrebno uneti bar 2,5 l sokova. Osnovni i najbitniji sok sastoji se od cvekle, 3 šargarepe, malo celera i dve kisele jabuke. Poželjno je popiti 1 l ovog soka u toku dana. U početku možete razblaživati sokove sa malo vode, ili 50:50, ako primetite da nivo šećera u krvi malo skače. Ne preporučuje se pijenje hladnih sokova kao ni onih koji stoje duže od pola sata. Dijeta uključuje i obavezno pijenje bar 1 l vode, čajeva kao i konzumiranje kalijumske čorbe čiji je recept u poglavlju o receptima.

Čišćenje jetre

U toku programa, ujutru na prazan stomak, piju se sokovi za čišćenje jetre i bibrega. Čišćenja jetre i bubrega se rade naizmenično iz sedmice u sedmicu, dok ne dođe do izlečenja. Kasnije u toku dana piju se uobičajni sokovi za izgradnju krvi.

U toku prve sedmice:

• 240 ml citrusnih sokova (npr. limun i 2 grejpa)

• Parče đumbira veličine pola palca

• 7 kašika maslinovog ulja

• 200 ml negazirane vode

Sve ubaciti u blender i miksati oko 10 sekundi, procediti i popiti brže. 30 minuta nakon soka popiti 2,5 dl detoks čaja i 60 kapi tinkture za jetru.

U toku druge sedmice programa prelazi se na jutarnje čišćenje bubrega:

• 500 do 750 ml destilovane vode (ili prolom)

• Sok od jednog limuna

• Kafena kašičica tinkture za cirkulaciju

• 60 kapi tinkture za bubrege

Sve pomešati i popiti. 30 minuta nakon toga popiti 2 dl čaja za bubrege sa 60 kapi tinkture za bubrege. Kasnije u toku dana piti još dva puta po šolju čaja za bubrege, u svaku šolju dodati 60 kapi tinkture za bubrege.

Hidroterapija

Hidroterapija je jedna od osnovnih tretmana u prirodnom lečenju i ne sme se zanemariti. Ona je najjača metoda za pokretanje opšte i periferne cirkulacije i dovođenja imunih ćelija do obolelog mesta. Sastoji se u toplo-hladnim kupkama i tuševima koji stimulišu imunitet. Sa hidrotretmanima se počinje postepeno i oni traju do kraja lečenja.

Opšta terapija (topla kada) se radi svaki treći dan. Napunite kadu vrućom vodom (onoliko koliko možete da izdržite) i u takvoj vodi ostanete potopljeni što duže možete, a najmanje 15 minuta. Dok ste u kadi morate popiti bar 3 šolje vrućeg čaja. Kada istekne minimum 15 minuta (u vodi treba ostati što duže, bar dok ne osetite malaksalost) pustite vruću vodu da istekne i istuširajte se što je moguće hladnijom vodom, u trajanju od bar 3 min.

Klistiranje. Preporučljivo je da nekoliko puta uradite čišćenje creva na ovaj način, naročito ako nikada niste čistili creva. Postupak je opisan u poglavlju o čišćenju creva.

Vežbe i masaže

Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti, cirkulacije i sagorevač šećera jeste vežbanje, istezanje i masaža tela. Vežbe treba da budu prilagođene stanju pacijenta, svakodnevno pešačenje, istezanje, vežbe disanja, plivanje. Ležanje u krevetu je najgora opcija koja će zaustaviti cirkulaciju i pogoršati stanje. Masaže se dele na opšte (celo telo) i lokalne (stimulacija pankreasa).

Dnevna terapija biljem:

Tinktura Ehinacea 5 x 60 kapi

Tinktura za Jetru 4 x 60 kapi

Tinktura Cirkulacija 3 x 60 kapi u pola čaše vode

Tinktura Detoks 4 x 60 kapi sa čajem

Detoks čaj 3 x dnevno šolja

Beli luk 2 x češanj sitno seckam popiti sa sokom

Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od 5 minuta ili duže. U drugoj sedmici samo uključite tinkturu i čaj za bubrege, a isključite one za jetru. Možete koristiti i čaj od lincure, kleke i pelina, oni takođe stimulišu varenje i regulišu šećer u krvi.

Priprema čaja: uveče stavite dve kašike čaja u litar vode i ostavite preko noći. Ujutru stavite da ključa 3 minuta, sačekate da se ohladi, procedite i imate količinu čaja za ceo dan. Skuvano bilje nemojte bacati, samo dodajte kašiku svežeg bilja za pripremu sledećeg čaja. Već od sledeće doze stavite novo bilje i tako ponavljajte postupak.

Ukoliko imate dijabet tipa 1, preporuka je i korišćenje obloga od ulja ricinusa na predeo pankreasa. Obloge od ricinusovog ulja se moraju koristiti svako veče. Potrebno je zagrejati oko 1 dl ulja (u zavisnosti od površine) na oko 45 stepeni. Tako zagrejano ulje posuti po pamučnoj peleni a zatim naneti oblogu na oboleli deo. Preko obloge stavite najlonsku foliju i elastični zavoj kako se ne bi pomerila u toku noći.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Milan Ivović

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.