Savjeti za prirodno liječenje dijabetesa, dr Šulc

04/12/2015   Zdravko Vučinić   Dijabetes
Savjeti za prirodno liječenje dijabetesa, dr Šulc

Jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za prirodno liječenje, dr Ričard Šulc, odgovara na pitanja o zdravlju.

Pitanje

S obzirom na to da imam dijabetes već četvrtinu vijeka, probala sam bezbroj različitih ishrana i promjena načina života u nadi da ću izliječiti ovu bolest. Iako sam uspjela da smanjim količinu insulina koju ubrizgavam svakog dana, nijesam još uvijek našla lijek za ovu bolest. Često je dijabetes tipa 2 izlječiv, ali ne i tip 1, tako sam učena. Da li ste ikada imali pacijente koji su uspjeli da izliječe dijabetes tip 1, uz pomoć programa neizlečivih bolesti?

Odgovor

Moji pacijenti su se liječili i od dijabetesa tipa 2 i od dijabetesa tipa 1. Kao što si rekla, dijabetes tipa 2 je izlječiv i želim da znaš da se svaki pacijent kojeg sam imao sa dijabetesom tipa 2, uspijevao izliječiti ako je bio spreman da učini sledeće:

Program ishrane: 100% biljni program ishrane sa nisko-glikemijskim indeksom.

Sva prerađena hrana ima visok glikemijski indeks, što znači da veoma brzo povećava nivo šećera u krvi. Integralne žitarice, povrće, hrana u svom prirodnom stanju, pa čak i većina svježeg voća, ima nizak glikemijski indeks. Dakle, što više prirodne i cjelovite hrane jedete, teže je i sporije vašem tijelu da je svari i upije, te se zato nivo šećera u krvi ne povećava brzo. Organizovanje programa ishrane, i smanjenje ukupne količine masti u tijelu zajedno sa čišćenjem i stalnim vežbanjem, bilo je dovoljno moćno da eliminiše dijabetes tipa 2, kod svih mojih pacijenata, kao i kod pacijenata sa dijabetesom tipa 1.

Metode čišćenja: Neka vam organi za eliminaciju budu očišćeni, uravnoteženi i zdravi!

Svakodnevno vježbanje i kretanje: Najmanje sat vremena svaki dan!

Prestanite da jedete nezdravu hranu: Ne smijete jesti bijeli šećer i prerađenu hranu!

Svako može lako da snizi nivo šećera u krvi na normalan u roku od 30 dana na ovom programu. Svako, čak i ako nema nikakav dijabetes, može da snizi nivo šećera na normalan i prikladan. Nivo šećera u krvi kod dijabetičara prije jela treba da bude ispod 6,1, a nakon jela ispod 7,8… Svako može da uspije u tome! Pratite svih mojih 20 koraka zdravog života kao što je navedeno u knjizi.

Sada, da popričamo o dijabetesu tipa 1.

Kažeš da si bila na zdravoj ishrani i promijenila si način života, i da si uspjela da sniziš količinu insulina koju ubrizgavaš svaki dan. Da! Ovo je početak, dokaz, i samo nam je potrebno nekoliko koraka naprijed, kao i blago povećavanje intenziteta programa!

Ako i dalje nastaviš zdravo da se hraniš i da uvodiš promjene u način života, to će ti omogućiti da još više smanjiš unos insulina, i da kao većina mojih pacijenata, u potpunosti prestaneš da ga koristiš.

Imao sam mnogo pacijenata sa dijabetesom tipa 1 koji su se oporavili od ove bolesti, izliječili se, izliječili pankreas i u potpunosti prestali da koriste insulin, ali većina njih je morala da uvede ekstremne i moćne promjene, a moj program za liječenje neizlečivih bolesti je samo početak. Prati taj program, kao i svaki korak iz moje knjige „20 koraka“ (herbdoc.com).

Mnogi moji pacijenti, a sada i na stotine njih sa dijabetesom tipa 1 uspjeli su da izliječe svoju bolest i da prestanu da uzimaju insulin, tako što su uveli moćne promjene načina života.

drsulc.com

Napomena: Za više informacija o programima prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma koje predlaže dr Šulc pogledati ovdje.

2.4 1 1 1 1 1 Ocijeni 2.40 (5 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.