Bezuslovna ljubav - djetetova najveća potreba

04/03/2018   Nina Vučinić   Vaspitanje djece
Bezuslovna ljubav - djetetova najveća potreba

Većina roditelja smatra da je vaspitanje djece danas prilično teško iz razloga što uticaj okoline može biti jak, a i tu su djetetove urođene sklonosti i njegove lične karakteristike. Međutim, ja vjerujem da dom uvjek pobjeđuje i uticaj roditelja daleko nadmašuje sve ostalo ako je odgoj djece ispravan, a to znači u hrišćanskom duhu, prema principima iz Biblije.

Naravno, jedan od najvažnijih preduslova za zdravo vaspitanje djeteta jeste dobar brak.

Temelj za dobar odnos sa svojim djetetom je bezuslovna ljubav. Dijete treba da zna da je u svakom trenutku bezuslovno voljeno. To je isto kao u našem ličnom odnosu sa Bogom. Znamo da nas Bog voli bez obzira na naše mane, slabosti, neuspjehe, padove i slično. Bezuslovna Božja ljubav nam daje sigurnost života lišući nas osjećaja krivice, odbačenosti, straha, da nijesmo voljeni i slično. Isto tako će i roditeljska bezuslovna ljubav djetetu pomoći da ne stekne lošu sliku o sebi, da nema osjećaj odbačenosti, da se ne povlači u sebe i kasnije da ne traži ljubav izvan kuće.

Naravno, znam da roditelji moraju tražiti tu ljubav od Isusa Hrista jer je On izvor ljubavi i znam da bez Njegovog vođstva ništa dobro ne možemo postići. Zato se molim Bogu da me ispuni ljubavlju i mudrošću i da On vodi moje vaspitanje djece kako bi ih izvela na pravi put, put koji vodi u vječni život.

Nina Vučinić, hriscanskamreza.net

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (2 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.