Opasnosti od alternativne medicine

10/05/2013   Nina Vučinić   Zanimljivosti
Opasnosti od alternativne medicine

Alternativna i prirodna medicina (prirodno liječenje) nemaju nikakvih dodirnih tačaka iako će ih mnogi, zbog nedovoljne informisanosti, poistovjetiti i povezati.

Zdrava hrana, vježbanje, konzumiranje vode u odgovarajućim količinama, cijeđeni sokovi, ljekovite biljke, kvalitetan san i odmor, izlaganje svježem vazduhu i sunčevoj svjetlosti, sklanjanje od stresa, hidroterapija..., su naučno potvrđeni i zdravorazumski načini i metode koje čovjeka, bez štetnih posljedica, mogu održavati zdravim i pomoći mu da ozdravi ako je bolestan.

Nije to u pitanju nikakva medicina, naročito ne alternativna, već zdrav način života i korišćenje određenih prirodnih metoda koje pomažu čovjeku.  Naziv prirodna medicina se u suštini koristi da bi se napravila razlika u odnosu na alternativnu medicnu, ali i zvaničnu medicinu.

Sa druge strane, vještine koje potpadaju pod alternativnom medicinom mogu da budu izuzetno opasne za one koji ih upražnjavaju.

Odakle vode porijeklo i koje su opasnosti od homeopatije, akupunkture, akupresure, iridologije, joge, meditacije, bioenergije i drugih srodnih vještina koje potpadaju pod alternativnu medicinu, možete pročitati u knjizi autora iz SAD, dr Vorena Pitersa - "Mistična medicina".

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.