Grudnjaci loši po zdravlje

09/01/2014   Zdravko Vučinić   Zanimljivosti
Grudnjaci loši po zdravlje

Grudnjaci, zatvaranjem limfnih kanala i sudova, mogu da izazovu rak dojke. Otrovi koji se gomilaju u tkivu dojki, normalno bi trebalo da se ispiraju dobrim protokom limfne tečnosti, odnoseći ih prema velikim klasterima limfnih čvorova, smještenih u pazuhu i gornjem dijelu grudi.

Premda su limfni kanali veoma uski, ekstremno su osjetljivi na pritisak i lako mogu biti zbijeni, tako da hronični, minimalni, pritisak na dojke, može uzrokovati zatvaranje limfnih kanala i sudova. Time se do ćelija doprema manje kiseonika i hranljivih sastojaka, dok se otpadni produkti otežano odnose. Nakon 15 ili 20 godina konstrikcije limfne drenaže, od strane grudnjaka, može se pojaviti rak.

ISTRAŽIVANJA U RAZLIČITIM KULTURAMA

Posmatrajući druge kulture naučnici su ustanovili da je učestalost pojavljivanja raka dojke veoma niska kod siromašnijih naroda, iako su oni “zasuti” otrovnim pesticidima, koje im isporučuju sjeverne, razvijene, nacije. Oni, među siromašnima, nijesu pronašli žene koje nose grudnjake. Umjesto toga, otkrili su da Maori na Novom Zelandu, koji su se integrisali u Zapadnu kulturu, imaju isti procenat raka dojke kao i zapadnjaci, dok marginalizovani Australijski aboridžani uopšte ne dobijaju rak dojke. Isti negativni trend, kao kod Maora, odnosi se i na “prozapadnjene” Japance, Fidžijance i ostale kulture koje prihvataju nošenje grudnjaka.

NOŠENJE GRUDNJAKA TOKOM PMS-a?

Istraživači su posmatrali pojavu koja se dešava kod žena neposredno pred menstruaciju, kada estrogen “poplavi” tjelesni sistem, između ostalog uzrokujući oticanje dojki. Ukoliko žena, u tom periodu, nastavi nositi istu, uobičajenu, veličinu grudnjaka, limfni kanali, koji život znače, još će više biti stisnuti.

SPAVANJE SA GRUDNJAKOM?

Najzapanjujući podatak iz ovih istraživanja je bio taj da su žene, koje svoje dnevne grudnjake nose i tokom spavanja, u procentu od ogromnih 75 odsto, imale rak dojke! Jedna od sedam žena, koje nose grudnjak duže od 12 sati dnevno, imala je rak dojke. Suprotno tome, tek jedna od 168 žena, koje uopšte ne nose grudnjak, imala je dijagnozu raka dojke. Isto kao i muškarci, koji, naravno, ne nose grudnjak.

IZBOR GRUDNJAKA

Birajte komotne, pamučne grudnjake. Kada ih kupujete, provjerite da li možete staviti dva prsta ispod ramenih traka, kao i ispod bočnih panela. Što su bočni paneli viši, veća je restrikcija glavnih limfnih čvorova. Nikako nemojte nositi ove katastrofalne naprave tokom spavanja. Čim dođete kući - skinite ih! Svaki put kada skinete grudnjak, izmasirajte vaše dojke.

Ipak, pokušajte, na svaki način, da se oslobodite grudnjaka. Povratićete zdravlje vašim limfnim kanalima, a ako ništa drugo, disaćete dublje i bolje.

http://tinkturedrsulca.com/

4.75 1 1 1 1 1 Ocijeni 4.75 (4 Glasova)

Tagovi:   Grudnjaci

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.