Vrati mi se, jer te volim

16/05/2022   Nina Vučinić   Ljubav i duhovnost
Vrati mi se, jer te volim

Kada ti naiđe težak period u životu i kada osjećaš da si nemoćan i sam. Kada se razočaraš u druge, ili možda, kada se razočaraš u sebe. Razmisli da li si ikada Bogu iskreno dao šansu da djeluje u tvom životu.

Tvoje hronično nezadovoljstvo nije samo posledica loših okolnosti u životu, već primarno posledica nedostatka Boga u tvom srcu. Ali nisi ti kriv za prazninu koju osjećaš u sebi, ni za to što osjećaš da ne želiš biti u bliskoj zajednici sa Bogom.

To si naslijedio od prvog čovjeka - Adama, koji je u jednom trenutku odlučio da korača kroz život bez Boga. Bog je, poštujući njegovu slobodnu volju, morao izaći iz njegovog života. Mjesto gdje je Bog prebivao, duh čovječiji, ostao je prazan.

Radjalo se čovječanstvo naslijedivši tu prazninu. A onda si rodjen i ti. Prirodno želiš koračati bez Boga. Prirodno bježiš od Boga i misliš da možeš sam. A i nije ti privlačan Bog koji je nažalost, kroz religiju, prikazan potpuno suprotno od onoga kakav On zaista jeste.

Ako si nekad doživio da te neko lažno optuži pa da ljudi koje voliš odlaze od tebe ili počnu da te izbjegavaju, onda znaš kako boli Boga, što Ga milijarde njegovih stvorenja izbjegava bez razloga, dok je Njegova ljubav prema njima bezuslovna.

Ali Bog razumije i strpljivo čeka da ti otkrije sebe, jer te voli i želi da mu se vratiš. U Jeremiji 33:3 je rekao: “Prizovi me i odazvaću ti se, i reći ću ti velike i nedokučive stvari koje ne znaš”.

Ako čekaš da postaneš dovoljno dobar pa da onda dođeš Bogu, čekaš nemoguće. Bog to od tebe ne traži, jer zna da nisi u mogućnosti da to postigneš. Dođi mu takav kakav jesi. Jedino Njegovo prisustvo može učiniti da zaista postaneš dovoljno dobar. I sam Isus je rekao da nije došao na zemlji da pozove pravednike na pokajanje, već grešnike. “Dok je Isus objedovao u kući, dođoše mnogi poreznici i grešnici pa su objedovali s njim i s njegovim učenicima. Kad su fariseji to vidjeli, upitaše Isusove učenike: „Zašto vaš učitelj jede s poreznicima i grešnicima?” A Isus je to čuo pa reče: „Nije zdravima potreban ljekar, već bolesnima… Jer, ja nisam došao da pozovem pravednike, nego grešnike na pokajanje” (Matej 9:10-13).

On te neće osuditi. “Jer Bog nije poslao svog Sina u svijet da on osudi svijet, nego da se svijet spase kroz njega” (Jovan 3:17).

Otvori Mu se. Ispričaj Mu sve što si radio, govorio, mislio ili osjećao u svom životu, a šta nije bilo dobro. Reci Mu i ono čega se stidiš i što nikada nikome ne bi priznao. Bog voli iskrenost. On samo želi tvoje srce. Ne postoji grijeh koji ti neće oprostiti, ako Mu to tražiš, bez obzira ko si, kakav si bio ili kakvim te drugi smatraju.

Iznesi Mu svoje potrebe, brige, svoja nadanja, strahove, boli i razočarenja. Pričaj Mu i o onome što su tebi drugi radili, ili kroz šta si prolazio u djetinjstvu, zbog čega možda trpiš posledice i danas, jer „On liječi one koji su slomljenog srca, i previja njihove bolne rane“ (Psalam 147:3).

Pronađi u Gospodu najveću sreću svoju, i daće ti što ti srce želi. Prebaci na Gospoda životne brige svoje; osloni se na njega i on će ti pomoći” (Psalam 37:4).

Sa Njim u životu dobijaš mir i mnogo više od onoga što zaslužuješ. “Jer ja znam šta namjeravam s vama’, govori Gospod, ‘namjeravam da vam dam mir, a ne nevolju, da vam dam budućnost i nadu. Vi ćete me prizivati, k meni ćete dolaziti i molićete mi se, a ja ću vas uslišiti. Tražićete me i naći ćete me, jer ćete me tražiti svim svojim srcem. Daću vam da me nađete’, govori Gospod” (Jeremija 29:11-14).

Bog nikad ne odustaje od tebe. On je jedini koji te nikad neće iznevjeriti i nikada ti neće okrenuti leđa. “Jer on je rekao: Nikada te neću ostaviti i nipošto te neću napustiti” (Jevrejima 13:5).

Kad se vratiš Bogu, shvatićeš šta znači biti voljen, i šta znači kada ti se sudbina promijeni iz prokletstva u blagoslov. U knjizi o Jovu u 22 glavi piše “Ako se vratiš Svemoćnom, podići ćeš se iz ruševina svojih. Jer će tada Svemoćni biti radost tvoja najveća, i k Bogu ćeš podići lice svoje. Molićeš mu se, i on će te uslišiti, a ti ćeš ispuniti zavjete svoje. Što god naumiš, to će ti se ostvariti, i puteve tvoje svjetlost će obasjavati”.

“…nego ti je Gospod, tvoj Bog, promijenio prokletstvo u blagoslov, jer te Gospod, tvoj Bog, voli” (5 Mojsijeva 23:5).

Znam da ti je teško da povjeruješ da pored toliko drugih ljudi, Bogu si baš ti važan; ali to je istina. Bog baš tebe voli. Svako od nas Mu je poseban i jedinstven, kao što je svako dijete jedinstveno za svog roditelja. “Pošto si dragocjen u mojim očima, dostojan si časti i ja te volim” (Isaija 43:4).

Bog te ne voli kao čovjek; uslovno i dok radiš ono što njemu odgovara. Bog nema koristi od tebe pa da te voli iz interesa. Bog voli bezuslovno i uzvišeno zato što je On sam po sebi Ljubav. On razmišlja o tebi i kada ti o Njemu ne razmisljaš, On te štiti onda kada ti i ne znaš za to. On je uvijek uz tebe, bez obzira da li osjećaš Njegovu prisutnost ili ne. Ti si Njegovo drago dijete. On te i stvorio da bi te volio, da bi uživao u tebi. Njega apsulutno ništa na ovoj zemlji ne može spriječiti da te i dalje voli. U Jeremiji 31:3 je rekao: „Volim te ljubavlju vječnom. Zato te i privlačim svojom dobrotom“.

On je svoje najdragocjenije i Onoga koga je najviše volio, dao da umre za tebe, da bi ti mogao da živiš. “Jer Bog je toliko volio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina, da niko ko vjeruje u njega ne pogine, nego da ima vječni život” (Jovan 3:16).

Ja sam shvatila da ovakvom Bogu mogu da vjerujem, i odlučila sam da Mu predam svoj život. Shvatila sam i to, da bez obzira na dobre okolnosti u kojima sam se nalazila, bez Hrista u meni nisam mogla biti ispunjena. Praznina je još uvijek postojala. Zato sam tražila Isusu da dođe i da živi u mom srcu, i od tog trenutka je zaista počeo novi pobjednički život. “Dakle, ako je neko u Hristu, on je novo stvorenje. Ono što je staro prošlo je, i evo, novo je nastalo” (2 Korinćanima 5:17).

Bog te čeka, i poziva te na razne načine tokom života da Mu se vratiš, nekad preko ljudi, nekad preko savjesti, nekad preko teksta kao što je ovaj. Ja vjerujem da je ovo Božji poziv za tebe, sada. Ne boj se da zakoračiš u novi život; ja jesam.

“Jer ja, Gospod, tvoj Bog, držim te za desnicu i kažem ti: ‘Ne boj se. Ja ću ti pomoći” (Isaija 41:13).

Nina Vučinić, www.hriscanskamreza.net

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (4 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.