Biljna formula za pročišćavanje debelog crijeva, protiv infekcija, dijareje, stomačnih virusa i za otklanjanje hemoroida

22/01/2016   Zdravko Vučinić   Ljekovite biljke
Biljna formula za pročišćavanje debelog crijeva, protiv infekcija, dijareje, stomačnih virusa i za otklanjanje hemoroida

Biljne formule su prirodni ljekoviti proizvodi koji se dobijaju miješanjem ljekovitih biljaka, biljnih ulja i drugih prirodnih sastojaka na različite načine, i koriste se kao dodaci ishrani, za pročišćavanje organizma, prevenciju i liječenje bolesti.
Biljne formule, bilo za unutrašnju ili spoljašnju upotrebu, mogu biti u tečnom, čvrstom i kašastom stanju ili u prahu.

Najpoznatije vrste biljnih formula su:

•    tinkture
•    čajevi
•    mješavine
•    ulja
•    melemi (masti, kreme)
•    obloge
•    umeci (čvrsti, tečni)
•    sirupi

Predstavljamo vam biljnu mješavinu za pročišćavanje debelog crijeva, protiv infekcija, dijareje, stomačnih virusa i otklanjanje hemoroida koju nazivamo "Crijeva #2". Mješavine su proizvodi u prahu koji se dobijaju miješanjem različitih ljekovitih biljaka.

Širi spisak ljekovitih biljaka koje se mogu koristiti za pripremanje "Crijeva #2":

•    glina, drveni ugalj, pektin od jabuke (za neutralizovanje i upijanje otrova)
•    ljuska i sjeme indijske bokvice-psilijum, sjeme lana (za opskrbljivanje vlaknima, blago stimulisanje pražnjenja i omekšavanje stolice)
•    kora bresta, korjen bijelog sleza (za podmazivanje crijeva)
•    ljuta paprika (za poboljšanje cirkulacije i zaustavljanje krvarenja)
•    list nane, sjeme komorača (poboljšanje varenja, ublažavanje i otklanjanje grčeva i gasova)

Da bi se dobila kvalitetna biljna formula najbolje je da 50 do 60 odsto mješavine čine prirodni sastojci koji neutralizuju i upijaju otrove (prije svega glina i drveni ugalj, jer se pektin od jabuke teže nabavlja). Ostatak mješavine mogu da čine ostale biljke koje, prije svega, treba da omekšaju i podmažu crijeva (ljuska i sjeme psilijuma, sjeme lana, kora bresta, korjen bijelog sleza - zavisno šta se može lakše i brže nabaviti), ali i ljuta paprika koja treba da poboljša cirkulaciju i eventualno zaustavi krvarenje.

Biljna mješavina se najlakše i najbolje koristi kada je dobro samljevena, odnosno kada je u prahu. Da bi se dobio prah navedene biljke treba pojedinačno, jednu po jednu, promiješati u drobilici, električnom mlinu ili blenderu i nakon toga ih sve zajedno promiješati u nekoj posudi. Dobijena mješavina, odnosno prah, koji se drži u teglama ili bočicama, može se konzumirati sa vodom, cijeđenim ili se sipa u prazne kapsule.

Spisak ljekovitih biljaka i sastojaka i način pripremanja mješavine "Crijeva #2" baziran je na višedecenijskom iskustvu i radu vodećih svjetskih herbalista i stručnjaka za prirodno liječenje u 20. vijeku, dr Ričarda Šulca i dr Džona Kristofera. Za više informacija pogledati knjigu dr Šulca - "Liječenje neizlečivih bolesti".

Mješavinu „Crijeva #2” je najbolje piti 3 do 5 puta dnevno po jednu punu čajnu kašičicu sa čašom ili dvije vode ili cijeđenog soka, u periodu od 5 do 10 dana zaredom. Može se konzumirati i duži period sa privremenim pauzama, zavisno od potrebe.

Ova mješavina ne izaziva pražnjenje crijeva za razliku od formule Crijeva #1, već može otežati pražnjenje, i zato je najbolje u periodu njenog konzumiranja uzimati i formulu Crijeva #1.

Crijeva #2 je najdjelotvornija mješavina za otklanjanje zaostataka iz crijeva, pročišćava fekalne materije, toksine, bakterije i ostatke ljekova sa zidova debelog crijeva. Djeluje antinfekcijski, pomaže kod dijareje, kolitisa, Kronove bolesti, hemoroida i drugih bolesti crijeva, ali i kod stomačnih virusa.

Pročišćavanje debelog crijeva je prvi korak u liječenju bilo koje bolesti. Otrovna i crijeva prepuna fekalnih materija i otpada uzrok su brojnih bolesti, ne samo bolesti crijeva, već i drugih organa. Crijeva se najbolje mogu pročistiti korišćenjem obje formule, i 1 i 2.

Za više informacija o biljnim formulama pogledati ovdje. Program pročišćavanja debelog crijeva možete pogledati ovdje.

Zdravko Vučinić

4.25 1 1 1 1 1 Ocijeni 4.25 (4 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.