Za dobro zdravlje i liječenje sad vam treba kopriva

14/04/2013   Zdravko Vučinić   Ljekovite biljke
Za dobro zdravlje i liječenje sad vam treba kopriva

Jedna od najboljih biljaka na planeti koja se može koristiti za poboljšanje zdravlja i liječenje definitivno je kopriva. Svima nama poznata zelena biljka koja, ako je dodirujete golom rukom, "žari", predstavlja dar od Boga. Od sada, sredine aprila, pa narednih mjeseci, pravo je vrijeme za korišćenje svježe koprive.

Kopriva sadrži velike količine minerala kao što su gvožđe, kalcijum, kalijum, fosfor i drugi, važne vitamine, hlorofil i brojne bio-hemijske sastojke koje ovu biljku čine izuzetno zdravom i ljekovitom. Kopriva je dobra za sve bolesti, počevši od bolesti srca i krvnih sudova, tumora, svih važnijih organa (jetre, bubrega, mozga, kože, pluća, želudac...), kožnih i bolesti kostiju, autoimunih bolesti, anemije, glavobolje...

Osim što postoje brojna mjesta van gradova gdje kopriva raste i gdje se može ubrati, ova biljka se prodaje i na pijaci po pristupačnim cijenama.

Upotrebljavaju se i listovi i grančice koprive koji se prethodno dobro isperu. Kopriva ima najbolji efekat kada se cijedi u sokovniku. Na taj način najbolje se iskoriste zdravi sastojci. Ko želi da pročisti organizam, krv, da unaprijedi zdravlje i izbori se sa bolešću, trebalo bi da koristi koprivu u većim količinama, odnosno da svakoga dana, u periodu od nekoliko sedmica, cijedi i pije po litar soka od koprive koji će promiješati sa pola do litar vode, kako bi se poboljšao ukus. Na primjer, anemija se na ovaj način liječi za kratko vrijeme. U svakom slučaju, kopriva je i u najmanjim količinama izuzetno zdrava. Naravno, može se koristi kroz čaj i ishranu, ali je cijeđeni sok ubjedljivo najzdraviji. Osim sa vodom, sok od koprive se može miješati sa cijeđenim sokom od zelene jabuke.

Cijeđeni sok od koprive može se, između ostalog, stavljati na kosu i kožu glave u terapeutske svrhe, jer pomaže u jačanju kose i izbacivanju otrova. Pola sata nakon toga treba oprati kosu.

Zdravko Vučinić

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.