Glog - lijek za srce

30/03/2014   Zdravko Vučinić   Ljekovite biljke
Glog - lijek za srce

Glog je najbolja ljekovita biljka, uz bijelu luk, za liječenje srčanih problema.

Terapeutske indikacije: Ekstrasistolna aritmija (nepravilnosti u ritmu – preskakanje srca), tahikardija (ubrzan rad srca), palpitacije (lupanje srca), angina pektoris, arteritis (upala arterija), variks (proširene vene), hipertenzija (povišen krvni pritisak), anksioznost (razdražljivost), insomnija (nesanica), prekomjerna emotivnost, vrtoglavica, košmarni snovi, neuro-vegetativna distonija u predklimakterijumu (poremećaj normalnog mišićnog tonusa nerava i krvnih sudova), albuminurija (bjelančevine u mokraći), kuproza (bubuljice, bubuljičavost), dijareja (proliv), kamenje u bubregu, enureza (nesposobnost zadržavanja mokraće).

Upotrebljivi djelovi gloga su - plodovi (bobice) i cvjetovi. Cvjetovi gloga se beru u aprilu-junu, kada su sasvim otvoreni, po suvom vremenu i suše se samo u sjenci, rašireni u tankom sloju. Plodovi (bobice) se sakupljaju prije sazrevanja, kada dobiju crvenu boju. Suše se na 60-70°C. Da bi bili djelotvorni, plodovi treba da imaju tamno-crvenu boju. Smeđi i crni plodovi nijesu za upotrebu. Za pripremanje ljekovitih preparata og gloga, najbolje je koristi svježe bobice i cvjetove, ali su i suvi djelotvorni.

Preporuka: Tinktura za srce - biljna formula za poboljsanje rada srca. Glavni i suštinski sastojak ove biljne formule jeste glog koji omogućava srcu da preživi sa manje krvi i kiseonika, tako da i ako imate srčano oboljenje ili ako su vam arterije začepljene krvnim ugruškom na ovaj način sprječavate i smanjujete rizik od srčanog napada. Glog sadrži flavonoide i druga hemijska jedinjenja koja direktno ulaze u srčani mišić, vezuju se za ćelije srca, tako da je srcu potrebno manje krvi i kiseonika.S druge strane, ako ste imali srčani napad, ćelije srca se dva puta brže obnavljaju i trpe manje štete ako je glog prisutan u krvi.

Osim tinkture, za srce je veoma djelotvoran i čaj od bobica gloga. Bobice je potrebno krčkati u vodi 10-15 minuta da bi se izvukli ljekoviti sastojci (na 1-1,5 litara vode 5-7 kašičica bobica gloga). Čaj se može pripremati i od cvjetova gloga, ali se on ne krčka, već se samo vrela voda prelije preko cvjetova (jedna šolja ključale vode prelije se preko jedne kašičice cvjetova).

Za više informacija o pripremanju ljekovitih preparata pogledati knjigu i video serijal "Liječenje neizlečivih bolesti", dr Ričarda Šulca, koji se mogu preuzeti sa sajta www.prirodnamedicina.org.

Buditezdravi.info, tinkturedrsulca.com

 

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Tagovi:   srce glog

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.