Dokazano da životinjski proizvodi izazivaju bolesti

10/01/2017   Zdravko Vučinić   Nezdrava ishrana
Dokazano da životinjski proizvodi izazivaju bolesti

Jedan od vodećih svjetskih nutricionista, dr Kolin Kembel, autor knjige Kineska studija (Moć ishrane), smatra da ga pokušavaju spriječiti u objavljivanju njegovih otkrića.

Kada se vratio iz Kine nakon što je obavio svoju masovnu epidemiološku studiju, američka obavještajna služba CIA se pojavila na njegovim vratima…

Kolin Kembel je ugledni američki naučnik i neumorni istraživač uzroka i posljedica kancerogenih oboljenja. Lično je obrazovan i uljudan, ali istovremeno drzak i odvažan. Zbog rezultata njegovih istraživanja, kaže, na vrata mu je pokucala CIA:

– Istraživanje je dokazalo da konzumiranje životinjskih proizvoda, uključujući meso, ribu i mlijeko, pokreće hronične bolesti i oštećeno zdravlje, predstavljajući veći rizik nego nasleđe ili okolina – tvrdi profesor Kembel koji je povezao kazein, protein iz mlijeka, sa rakom dojke.

Njegov životni profesionalni fokus bili su rak i ishrana pa tvrdi da je globalna i nacionalna borba protiv raka odabrala pogrešnog neprijatelja. Isključuje sve oblike dijeta poput Atkinsonove, Paolove ili visokoproteinske dijete. Ne podržava proslavljene ljekare koji propisuju dijete s divljim lososom, skupim travama i suplementima.

Kembel opovrgava ljekare kao pouzdane izvore nutricionističkih savjeta za svoje pacijente. Oni, prema njegovim riječima, nijesu imali nikakvu nutricionističku edukaciju u medicinskoj školi i nijesu sprovodili laboratorijska istraživanja. Kembel je proveo više od pet decenija istraživajući u laboratoriji. Uporan je u tome da javnost mora da zna za njegove rezultate.

On tvrdi da ishrana može spriječiti i izliječiti rak kao što može spriječiti srčane bolesti. Po njegovim riječima, ishrana bogata životinjskim proteinima uzrokuje povećanu kancerogenu aktivnost.

Kembel je u laboratorijskim uslovima dokazao da povećana konzumacija životinjskih proteina aktivira rak, dok ga smanjena konzumacija sprječava. Visokoproteinska ishrana povećava replikaciju ćelija i slobodne radikale kiseonika povezane sa rakom i starenjem.

Ono što je najzanimljivije, ovaj naučnik kaže da nam biljke mogu osigurati sve potrebne proteine.

Nakon 50 godina nutricionističkih biohemijskih istraživanja, Kembel kazein smatra jednim od najrelevantnijih hemijskih kancerogena ikad identifikovanih.

– U javnosti se i dalje preporučuje konzumacija životinja iz komercijalnih interesa. Dok je mlijeko bolje od zaslađenih napitaka, istraživanja pokazuju da mliječni proizvodi ne poboljšavaju kosti u kasnijem životu. Zapravo, istraživanja su pokazala da je povećana konzumacija mlijeka povezana sa rizikom osteoporoze u kasnijem životu – navodi Kembel.

Kornel Hronika (The Cornell Chronicle), koju objavljuje Kornel univerzitet (Cornell University, SAD), objaviće navodno Kembelov članak na proljeće. Osoblje je univerzitetu poslalo kopiju članka, ali na kraju ipak nije objavljen bez objašnjenja. Kembel je rekao da je ovo samo još jedan od primjera pritiska industrije na univerzitet. On kaže da ga pokušavaju spriječiti u objavljivanju njegovih otkrića.

Izvor

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (2 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.