ŠOKANTNO: Šta mesna industrija radi sa pilićima (video)

28/02/2016   Zdravko Vučinić   Nezdrava ishrana
ŠOKANTNO: Šta mesna industrija radi sa pilićima (video)

Šokantni snimak nehumanog tretiranja pilića prvog dana njihovog života prikazuje ono što je mesna industrija pokušala da sakrije od kupaca. Na snimku se vidi grubost s kojom se prema njima ophodi, ubijanje i bacanje živih pilića u kante i džakove ako se procijeni da nisu pogodni za uzgoj.

Snimak pogledati ovdje.

Snimak koji je napravila grupa koja vodi kampanju za zaštitu životinjskih prava prikazuje neljudsko ophođenje prema tek rođenim pilićima. Oni se zajedno sa ljuskama jaja iz kojih su se izlegli šalju na "obradu", odmah nakon što su ugledali svijet. Iz kutija se prosipaju na pokretne trake, odakle ih radnici nepažljivo prebacuju iz jednog odjeljka u drugi odjeljak, kao da se ne radi o živim bićima. Zatim ih mašina koja funkioniše po principu topa nasilno izbacuje u gajbe kako bi ih prebrojala.

Oni pilići koji su se kasno izlegli i koji se nisu sasvim oslobodili ljuske bivaju smrvljeni zajedno s njom. Kada se pojave na kružnoj liniji, radnici preživjelim pilićima ubrizgavaju vakcinu, a onima koji su slabi otkidaju glave i bacaju ih u otpadni dio u sredini.

Svim pilićima koji prežive sve ove procese ubrizgava se hormon rasta, kako bi na farmama za odgoj što brže porasli. Tako za 40 dana dostižu željenu veličinu, što može biti problem, jer će neki od njih porasti toliko brzo da noge neće moći da izdrže njihovu težinu, pa će ostati nepokretni.

Grupa koja stoji iza ovog snimka nosi naziv "Animal Equality", a njihov snimak je pogledan više od 30 miliona puta. Pretpostavlja se da je nastao u Americi, iako se sa pilićima slično postupa i u Velikoj Britaniji.

Izvor

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Prevod

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Ohrabrenje za majke!

 

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.