Endometritis poslije abortusa ili porođaja i drveni ugalj

24/04/2018   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Endometritis poslije abortusa ili porođaja i drveni ugalj

Endometritis poslije abortusa ili porođaja

Još 1930. Nahmaher je u Njemačkoj liječio septični endometritis (upala sluzokože materice), uzrokovan nezakonitim abortusima, tako što je unosio drveni ugalj u matericu. Pravio je olovke od drvenog uglja i uvlačio ih u matericu kroz grlić materice. Drveni ugalj je adsorbovao toksine i bakterije. Tvrdio je da su se jake groznice smirivale poslije nekoliko sati. Od trenutka kada je počeo da koristi drveni ugalj u liječenju materice, nikada više nije izgubio nijednu ženu koja bi se inficirala poslije abortusa. Govorio je o skoro trenutnom nestanku lošeg mirisa koji se stvara prilikom infekcije poslije abortusa, zahvaljujući primjeni drvenog uglja.

Takođe je saopštio da je na groznicu koja se javlja poslije rođenja bebe povoljno djelovala terapija pomoću unošenja drvenog uglja u matericu. Čim bi se pojavio neprijatan miris i blaga groznica, pacijentkinjama je podizan gornji dio kreveta pet do šest dana da bi se postigla bolja drenaža, vrećice sa ledom stavljane su na pelvis (karlicu) a drveni ugalj unosio u matericu. Već sljedećeg dana kod svih pacijentkinja dolazilo je do pada temperature, a sasvim su se dobro osjećale već narednog dana. Neprijatan miris je odmah nestajao. U 90% slučajeva drveni ugalj u obliku olovke nije morao da se stavlja u matericu više od jedanput.

Interesantan je način na koji je pravio olovke od drvenog uglja. Zagrijavao je zajedno vodu, drveni ugalj i štirak dok se ne bi zgusnuli. Pošto se malo prohlade, izlivao bi trake od dobijene smjese na zamašćeni lim. Kada bi se sasvim stvrdnule, stavio bi ih u blago zagrijanu peć da se osuše preko noći. Poslije toga je mogao da ih uzima i pažljivo rukuje s njima.

Dr Agata i Dr Kalvin Treš

(Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristili veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.)

Nastaviće se…

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta