Liječenje jetre, bubrega i pankreasa drvenim ugljem

17/04/2018   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Liječenje jetre, bubrega i pankreasa drvenim ugljem

Insuficijencija jetre i bubrega

Pacijenti koji boluju od insuficijencije jetre i bubrega mogu ponekad da se liječe i kod kuće velikim kompresama sa drvenim ugljem postavljenim na leđa i na stomak. Takođe, drveni ugalj može da se daje oralno u pokušaju da se spriječi nagomilavanje toksina u krvi.
Stavljali smo komprese sa drvenim ugljem na leđa u slučaju insuficijencije bubrega i sljedećeg jutra osjetili jak miris urina na kompresi koja je držana osam sati tokom noći. Pomoću drvenog uglja isto tako može da se vrši klistiranje.
Medicinska sestra stara 44 godine dobila je metastaze na svim organima usljed raka na debelom crijevu. Ureteri su bili djelimično blokirani kancerom i urinarni otpadni materijal počeo je da se gomila u krvi. Svake nedjelje azot uree u krvi (BUN) povećavao se za oko 5 miligrama u odnosu na prethodnu nedjelju. Kada je nivo azota uree u krvi dostigao nivo od 130 mg, počeli smo svaku noć da stavljamo komprese sa drvenim ugljem, a danju da dajemo drveni ugalj oralno (1 supenu kašiku na svaka četiri sata). Sljedeće nedjelje BUN je pao za 5 mg i nastavljao da pada oko 5 mg sedmično sve do njene smrti izazvane kancerom. U poslednjih nekoliko sedmica njenog života, mučnina i stomačne tegobe koje je osjećala zbog izuzetno visokog BUN-a u velikoj mjeri su se ublažile, a i potpuno nestale kada je BUN pao ispod 100 mg.

Abdominalni bol, koji se liječi kompresama sa aktivnim ugljem, postavljenim preko cijelog abdomena i sa strane često veoma brzo umnogome ublažava bol. Treba pokušati sa eliminisanjem bola pomoću tih kompresa i kod zapaljenja grla, zapaljenja usiju, uganuca, artritisa, zapaljenja plućne maramice i drugih tegoba. Često bol koji ne prestaje satima prestane samo posle deset minuta od stavljanja komprese.

Gastrointestinalni trakt je jedan od najvažnijih sistema za eliminisanje toksina, dok su pluća, koža i urinarni sistem preostali putevi za izlučivanje toksina. Kada se materije izlučuju iz krvi u gastrointestinalni trakt, toksini se ili razlažu ili ponovo apsorbuju u krvotok. U slučaju kada je prisutan u gastrointestinalnom traktu drveni ugalj može da adsorbuje toksične materije. S obzirom da se toksini mogu aktivno izlučivati iz krvotoka u gastrointestinalni trakt, drveni ugalj može efikasno da čisti krv kada se uzima oralno.
Vlakna voća, povrća i cijela zrna žitarica takođe mogu da djeluju kao materijal koji adsorbuje toksine. Velik broj hemikalija koje se daju za kancer napustaju tijelo na ovaj način. Vjerovatno je jedan od razloga što vegetarijanci manje oboljevaju od kancera to što supstance koje izazivaju kancer a dospjele su u krvotok udisanjem, hranom ili preko kože, mogu da se izluče iz krvi u intestinalni trakt gde ih upijaju vlakna sadržana u voću i povrću i složeni ugljeni hidrati. Tada toksične supstance postaju bezopasne i mogu da se izluče iz crijeva kao otpad.

Hronični povratni pankreatitis (zapaljenje pankreasa)

Žena sa svojih 26 godina došla je u naš zdravstveni centar, planirajući da boravi u njemu dva ili tri mjeseca. Imala je nekoliko operacija abdomena u posljednje tri godine i na kraju je ustanovljeno da boluje od hroničnog pankreatitisa. Zbog jakog stalnog bola i iscrpljenosti, njeni ljekari ozbiljno su razmatrali mogućnost trajnog odstranjenja pankreasa. U nadi da će mu žena osjetiti olakšanje i bez te drastične operacije, suprug je zatražio premještaj u našu oblast, kako bi ona mogla da se liječi u našem institutu. "Znali" su da liječenje treba da traje nekoliko mjeseci. Pacijentkinja je dobijala jake ljekove protiv bolova i mučnine. I pored toga imala je stalne bolove, osjećala mučninu i povraćala. Upitali smo je da li je spremna da prekine sa uzimanjem tih ljekova za koje je osjećala da joj samo pogoršavaju stanje. Nerado je dala svoj pristanak.
Stavljani su joj mlaki, vlažni oblozi na stomak, oralno je uzimala drveni ugalj, a noću su stavljani veliki oblozi na cio stomak. Zbog ozbiljnosti njenih simptoma, savjetnik koji je vodio računa o načinu njenog života stalno je bio prisutan u prvih 48 sati. Sljedećeg dana mučnina se smanjila i uspjela je da zadrži popijenu tečnost. Izvodili su je u kolicima na sunce na par minuta, nekoliko puta u toku dana. Iz dana u dan bol se smanjivao a apetit rastao. Poslije dvije sedmice isla je u duge šetnje, a poslije tri sedmice prelazila je 8 do 10 km dnevno. Poslije četiri nedelje svi simptomi su nestali i oni su se vratili kući zahvaljujući se Bogu.


Dr Agata i Dr Kalvin Treš

Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristi veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.

Nastaviće se…

3 1 1 1 1 1 Ocijeni 3.00 (2 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta