Drveni ugalj liječi probleme sa varenjem

11/04/2018   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Drveni ugalj liječi probleme sa varenjem

Uobičajeni problem sa varenjem

Drveni ugalj je pravi izbor za liječenje trovanja hranom. Mlada supruga jednog zubara je saznala da ima reumatoidni artritis. Zamolila nas je da dođemo u muževljevu ordinaciju da bismo porazgovarali o načinu ishrane koja je najbolja za ovo stanje. Došli smo u 17h. Na vratima nas je sačekala mlada žena koja je izgledala izuzetno izmučeno. Požalila se na iznenadan napad velike mučnine. Ona, njen suprug zubar, kao i sekretarica su nešto ranije zajedno ručali. Sekretarica je upravo izlazila na zadnja vrata, žaleći se na isti napad nelagodnosti, mada ne toliko izražen kao kod zubareve supruge. Uzeli smo drveni ugalj iz automobila, izmiješali supenu kašiku sa velikom čašom vode za zubarevu suprugu. U roku od deset minuta ona se dobro osjećala. Sekretarica je odbila da popije drveni ugalj, smatrajući da nije u toliko ozbiljnom stanju da je potrebno da se podvrgne tako "neprijatnom" tretmanu. Međutim, sljedećeg dana nije došla na posao zbog "blage" bolesti koja joj nije dozvolila da izađe iz kuće.

Poznati direktor iz Kolumbusa, Dzordzija, nalazio se na putu za Meksiko kada je dobio snažan napad bolesti karakteristične za turiste. Dobio je dijareju i prvoga dana morao da ide u toalet 2-3 puta na sat uz stalne stomačne tegobe. Ljekar u Meksiku dao mu je uobičajene antibiotike i Lomotil. Pošto je i poslije nedelju dana imao 3-5 tečnih stolica dnevno sa stomačnim tegobama, posavjetovao se sa svojim ljekarom. Lijek je promijenjen, ali simptomi su ostali. Poslije 12 dana i 8 korišćenih ljekova, nazvao nas je sav očajan, moleći da mu preporučimo neki prirodni lijek. Počeli smo rutinski sa jednom supenom kašikom drvenog uglja promiješanog u časi vode, što je trebalo da uzima na svaki sat sve dok ima tečnu stolicu. Poslije dva dana osjećao se sasvim dobro. Sada nikada ne putuje bez drvenog uglja i uzima po jednu supenu kašiku čim osjeti prvi nagovještaj simptoma.

Drveni ugalj je takođe najbolje sredstvo za probleme sa gasovima.

Ozbiljni gastrointestinalni poremećaji

O upotrebi drvenog uglja u slučajevima blažih gastrointestinalnih poremećaja kao što su gasovi, mučnina i povraćanje, dijareja toliko se zna da je veoma teško izabrati određene slučajeve kao primer. U stvari, došli smo do uvjerenja da svaka dijareja koja se liječi drvenim ugljem i ne nestane, obično ukazuje na veoma ozbiljan poremećaj, kao što je kancer ili izuzetno slaba apsorpcija hranljivih materija. Ipak, sljedeća dva slučaja pokazuju da drveni ugalj može biti koristan kao dopunska terapija čak i kod ozbiljnijih abdominalnih stanja.

Hronična intestinalna pseudoopstrukcija

Ovo neobično stanje pokazuje sve znake i simptome intestinalne opstrukcije iako nije pronađen nikakav organski uzrok. Pacijenti se obično podvrgavaju ponovljenim operacijama, loše se hrane i često umiru zbog gubitka elektrolita, itd.

Prije nekoliko godina, srednjovječna gospođa došla je u naš zdravstveni centar "kao posljednje rješenje". Najmanje 12 puta je operisala abdomen u posljednjih pet godina i svake dvije tri nedjelje su je primali u bolnicu radi ispiranja cjevčicom i intravenskog davanja tečnosti. Brzo je slabila i djelovala izcrpljeno. Počeli smo sa oralnim davanjem velikih količina aktivnog uglja i stavljanjem toplih, vlažnih obloga na stomak nekoliko puta dnevno. Trećeg dana osjetila je nadimanje i mučninu. Dobila je veliku dozu drvenog uglja oralno i stavljani su joj topli, vlazni oblozi, koji su kasnije zamijenjeni velikim oblozima sa drvenim ugljem koji su postavljani na stomak. Sljedećeg jutra nadimanje se povuklo, a na našu radost izjavila je da je gladna. Nastavili smo sa liječenjem tako što je dobijala redovnu ishranu pripremljenu za vegetarijance. Nikada više nije dobila nijedan napad! Nastavila je svakodnevno da koristi drveni ugalj.

Dr Agata i Dr Kalvin Treš

(Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristili veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.)

Nastaviće se…

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta