Problemi sa očima i ušima koji se liječe drvenim ugljem

10/04/2018   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Problemi sa očima i ušima koji se liječe drvenim ugljem

Problemi sa očima i ušima koji se liječe drvenim ugljem

Oči zapravo predstavljaju još jedan režanj mozga. Liječenje očiju može imati za posljedicu i izliječenje mozga i treba zapamtiti da nevolje sa mozgom, kao što su meningitis i encefalitis, mogu djelimično da reaguju na kompresu (oblogu) sa drvenim ugljem i druge vrste liječenja očiju. Celulitis na licu, kapcima i ušima može efikasno da se liječi kompresama sa drvenim ugljem. Bolovi u ušima (zapaljenje srednjeg uha ili zapaljenje spoljašnjeg uha) liječe se kompresom sa drvenim ugljem, stavljenom na spoljnu stranu uha. Lampa za grijanje ili stolna lampa sa sijalicom od 100 vati, koja se stavi preko komprese da je održava toplom, može da poveća djelotvornost u smislu ublažavanja bola. Potrebno je pokriti kompresu kuhinjskom plastičnom folijom ili nastaviti sa kvašenjem obloga ispod lampe zbog efekta sušenja koji lampa izaziva.

Infekcije

Aktivni ugalj može da adsorbuje bakterije, viruse i bakterijske toksine. Postoje saopštenja o tome da drveni ugalj dezinfekuje rane i djeluje kao eliminator mirisa kod raznih tjelesnih bolesti. Drveni ugalj može da se koristi kao obloga kod inficirane rane i za uklanjanje mirisa. Drveni ugalj će sa površine tijela adsorbovati sve izlučevine iz rane, bakterije, karcinogene, toksine, proizvode koji se stvaraju prilikom alergije i smanjivaće otoke, izvlačeći višak vode iz tkiva kao i produkte koji se stvaraju zapaljenjem. Dejstvo drvenog uglja bolje je u kiseloj nego u baznoj sredini. Drveni ugalj se koristi interno kod azijske kolere, dizenterije, dijareje i dispepsije.
Jedan procenat rastvora drvenog uglja može u potpunosti da adsorbuje virus koji izaziva bolest stopala i usta, kada rastvor sadrzi oko dvije supene kašike na pola šolje vode. Virus se ne uništava, ali se njegova aktivnost značajno smanjuje. Za adsorpciju virusa najefikasniji je drveni ugalj dobijen od kostiju, a nešto manje ugalj dobijen od drveta ili kokosa.

Intravensko davanje drvenoga uglja

Suspenzije koloidnog drvenog uglja (voda koja preostane poslije miješanja drvenog uglja pošto se završi taloženje crne frakcije) koristile su se za intravensko davanje u 100 veterinarskih slučajeva septikemije, metritisa (zapaljenja materice), mastitisa (zapaljenja mliječnih žlijezda), limfangita (zapaljenja limfnih žlijezda) i inficiranih rana. Poslije infuzije drvenog uglja uočen je rast broja neutrofila. Povišena tjelesna temperatura je u roku od sata pala na uobičajenu. Tvrdi se da se drveni ugalj filtrira kroz sljezinu, limfne čvorove, jetru i ostale retikuloendotelijelne oblasti. Pošto su pacijenti koji su dobijali drveni ugalj intravenski doživljavali stanje otežanog disanja, vjerovatno je da drveni ugalj iritira plućne kapilare, bar privremeno. Ti pacijenti su dobijali intravenske injekcije sa 0,001 grama po kilogramu tjelesne težine. Mislimo da to interesantno korišćenje intravenski datog aktivnog uglja ima ograničenu primjenu, ali u određenim uslovima ono može da spase život.

Zapaljenje

Bili smo prisutni i posmatrali kako prestaje bol kod teškog, pulsirajućeg i grozničavog celulitisa samo pet minuta poslije stavljanja komprese sa drvenim ugljem. Prosto je nemoguće povjerovati šta se dešava, ukoliko se ne posmatra sama reakcija.

Dr Agata i Dr Kalvin Treš

(Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristili veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.)

Nastaviće se…

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Tagovi:   drveni ugalj
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta