Liječenje drvenim ugljem u veterini

20/03/2018   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Liječenje drvenim ugljem u veterini

Kako je drveni ugalj spašavao živote kućnih ljubimaca?

Kad smo počeli da stičemo iskustva u korišćenju drvenog uglja za liječenje ljudi, upitali smo se da Ii bi i životinje mogle imati koristi od njegovih ljekovitih svojstava. Nismo morali dugo da čekamo jer se mačka jednog od naših susjeda ozlijedila i rana joj se inficirala. Na inficiranu oblast direktno smo nasuli drveni ugalj iz slanika i dozivjeli čudesnu promjenu. Za samo nekoliko sati rana je počela da se suši, a poslije dan ili dva stvorila se krasta sa lijepom ružičastom kofom ispod.


Veterinarka nam je pričala o konju koji je povrijedio nogu udarajući o ogradu korala. Rana je otekla, inficirala se i bila je bolna. Dali smo joj drveni ugalj da ga rasprši po rani. Bila je veoma zadovoljna poboljšanjem do kojeg je odmah došlo u slučaju gdje antibiotici nisu ništa pomogli.
Habu, poznata otrovna zmija koja živi na ostrvu Okinavi, odgovorna je za brojne invaliditete i smrtne slučajeve svake godine u tom dijelu svijeta. Situacija je toliko loša da vladini sponzori jednom godišnje pokušavaju da smanje broj habu zmija prije sezone berbe pirinča. Neposredno prije naše posjete tom kraju u ljeto 1982. godine, velika habu zmija ujela je kućno ljubimče, jare, naših prijatelja. Kad su ga pronašli, glava i vrat su mu bili izuzetno otekli, očajnički je meketalo i nije moglo da stoji. Umjesto da ga prepuste sudbini, mladi ljudi su odlučili da pokušaju da ga spasu. Odlučili su se za lijek koji su često koristili za ljude prilikom uboda osa, paukova itd, iako ga nikada nisu koristili protiv ujeda zmije. Iskopali su duboku rupu u zemlji, napunili je mješavinom vode, gline i drvenog uglja. Položili su jare u rupu, a dječaci su ga na smjenu pazili i držali mu nozdrve iznad vode. Iako se činilo da mu je bolje, dječaci su se uskoro umorili; pošto je počeo da pada mrak, ostavili su životinju da se sama brine o sebi. Sljedećeg jutra su se vratili očekujuci da će jare zateći mrtvo. Na svoje zaprepašćenje vidjeli su da se ono izvuklo iz rupe i mirno pase u blizini; otok je skoro sasvim nestao. Zaista možemo da utvrdimo da su drveni ugalj i glina izuzetno uspješni u slučaju kada habu ujede koze! Drveni ugalj se veoma uspješno davao ovcama i stoci prilikom trovanja lantanom. Lantana je biljka koja raste na pašnjacima. Ona može da otruje djecu i životinje.


Drugi događaj se zbio 1985. godine u Misuriju a odnosi se na konja sa jakom infekcijom oka. Nalazio se u krdu sa ostalim konjima za prodaju, ali zbog oka činilo se da mu je suđena likvidacija. Jedna porodica koja je od vlasnika namjeravala da kupi samo malog ponija, prihvatila je da kupi i povrijeđenog konja. Za jadnu životinju ipak, po njihovom mišljenju, nije bilo nikakve nade. Porodica je odmah počela da se bavi bolesnim okom koje je, kad su ga doveli, djelovalo kao odvratna masa gnoja koja curi i od kojeg se uopšte nije vidjelo da li se oko jos uvjek nalazi u očnoj duplji. Na oko su dva puta dnevno nanosili melem od drvenog uglja poškropljen kanadskom ljutikom (Hydrastis Canadensis), a preko toga navlačili najlon čarapu da bi ga držala na mjestu. Takođe su miješali drveni ugalj, laneno sjeme i jabuke i time hranili ždrebicu. Poslije nekoliko nedelja oko joj se očistilo i ona je izgledala zdrava kao i svi ostali konji. Za manje od godinu dana oždrebila je lijepo, zdravo ždrebe. Od tada nema nikakve znake ružne bolesti od koje je bolovala.


Još jedan dogadaj zbio se pod sličnim okolnostima u Ozarksu. Crvena kokoška sorte Rod Ajland (Rhode Island Red hen), koju je napao susjedov pas, stavljena je u kartonsku kutiju da sačeka neizbježan kraj. Iako na prvi pogled nisu mogle da se vide nikakve rane, nije se dizala ili nije mogla da se digne kada bi joj prišao neko nepoznat. Vlasnici su stoga vrlo rado dali bespomoćnu pticu prvim ljudima koji su naišli i bili spremni da je uzmu, a to su bili vlasnici konja o kojem smo maloprije pričali. Zaista je lijepo izgledala...odozgo posmatrano. Posto su se vratili na farmu, izvadili su "Hanu" iz kutije da pronađu uzrok zašto ne ustaje i ne čeprka, kao što su to činili njeni preci hiljadama generacija unazad. Bili su zaista nespremni za ono što su vidjeli. Skrivena ispod hrpe crva nalazila su se njena crijeva. Zadah je bio isto toliko loš kao i sam prizor, izazivajući želju da je uspavaju. Ali ona je sjedjela toliko strpljivo, sa puno pouzdanja, dakle, jednostavno vjerujući. Bilo ih je sramota da pokažu manje vjere od kokoške, pa su opet prizvali u pomoć drveni ugalj.
Gnijezdo joj je dobro naprašeno crnim prahom a u hranu su joj stavljali velike količine drvenog uglja i vode. Oporavak, u okviru kojeg je ona provodila veliki dio vremena na svježem vazduhu i suncu, bio je brz i ona je uskoro postala kraljica dvorišta, izigravajući majku šestorici mladih petlića koji su boravili u istom dvorištu. Drveni ugalj je ponovo sačuvao jedan život.


Dr Agata i Dr Kalvin Treš

(Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristili veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.)

Nastaviće se…

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta