Čudo zvano drveni ugalj

07/02/2018   Nina Vučinić   Prirodno liječenje i detoksifikacija
Čudo zvano drveni ugalj

Čudo zvano drveni ugalj

U svakom domu drveni ugalj treba da je pri ruci kao protivotrov prilikom trovanja, kao sredstvo za čišćenje u slučaju infekcija, kao sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa, kao sredstvo za lečenje dijareje, mučnine i povraćanja, kao i brojnih intestinalnih infekcija. Drveni ugalj je bezopasan čak i kada se uzima u velikim količinama, ili kada se udahne u malim količinama; pored toga, nema nikakvih štetnih dejstava u slučaju kontakta sa kožom.

Kada se drvo ostavi na zemlji, odmah pocinje da se raspada. Međutim, u slučaju šumskog požara drvo se ugljeniše, čime se usporava proces raspadanja. Komadi ugljenisanog drveta opstaju daleko duže od neugljenisanog drveta iste veličine i vr­ste. Dakle, drveni ugalj predstavlja samo ugljenisano drvo. Ne samo da ugljenisanje sprečava proces raspadanja biljnog svijeta, nego njegov krajnji proizvod - drveni ugalj - ima posebne ka­rakteristike koje ga, prema ljudskom iskustvu, čine neobično korisnim. Ne postoji nijedna zamjena koja moze da se koristi umesto njega u industriji, hemiji, toksikologiji i u vojsci.

Čak je i tradicionalna medicina ponovo otkrila njegove je­dinstvene karakteristike. Čitajući ovu knjigu naučićete vise o osobini hemijskog privlačenja koju aktivni ugalj posjeduje. Ot­krili smo da moze da upije toksične gasove, bakterije koje iza­zivaju razne bolesti, tečni toksični otpad ili teške metale. On je zaista čudotvorna supstanca.

Drveni ugalj se bar 100 godina koristi kao zvaničan lijek u Sjedinjenim Američkim Državama. Lak i pahuljast crni prah drvenog uglja koristi se kao zvanično priznato sredstvo protiv otrova počev od XIX vijeka.

U narednom periodu biće objavljen serijal odabranih tekstova o drvenom uglju iz knjige Drveni aktivni ugalj - Dr Agata i Dr Kalvin Treš

(Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristili veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.)

5 1 1 1 1 1 Ocijeni 5.00 (2 Glasova)

Tagovi:   drveni ugalj
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta