Kakva supruga ne želim biti

20/03/2018   Nina Vučinić   Brak
Kakva supruga ne želim biti

Zašto neki supružnici jedva čekaju da muž ili žena odu negdje, da napuste kuću, da odu sa društvom…, pa da oni “predahnu”? Jedno drugome su postali teret umjesto zadovoljstva. U takvom braku očito se niko ne trudi da učini zadovoljnom i srećnom onu drugu osobu već svi žele da zadovolje samo svoje potrebe. I u tom svijetu sebičnosti ne žele da razmišljaju o drugima. Žive sa nekim u istu kuću sa kime im je neugodno. Važnije im je da udovolje sebi, da su uradili onako kako su oni htjeli i da je njihova riječ zadnja, nego da promijene to što su nezadovoljni i nesrećni. Uzrok nezadovoljstva je ustvari što nisu povezani sa Isusom i to se negativno odražava u njihovom braku i porodici.

Odrasli misle da trpe nepravdu, ali onaj koji trpi nepravdu više od njih je njihovo dijete koje gleda kako se mama i tata ne vole. Samo nemojmo da u tom zanosu sebičnosti zaboravimo da oholost i ponos kofere pakuju.

U mnogim brakovima često se i zaobilazi istina i sakrivaju neke stvari koje ne mora muž baš da zna, a ni žena, “ipak su to sitnice”. Uostalom ako to saznaju neće biti baš ugodno ni njemu a ni vama jer ste upravo sakrili nešto od njega da bi sebe sačuvali od neprijatnosti. Možda vam je to neki ispad, greška, možda niste namjerno, pa uvlačite to pod tepih jer mislite da ionako to neće saznati. Ali znate vi, zna Bog, a zna i sotona koji će pronaći način da baš kad vam najmanje treba pokaže vašem mužu ili ženi šta ste pokušali da sakrijete, i tada će vam biti mnogo neprijatnije nego da ste rekli kada je bilo vrijeme. I ne samo to, nego kroz te “sitnice” koje nazivam prevarom, vremenom nestaje povjerenje, smanjuje se ljubav i javlja se sumnja. Neke osobe su takve da kad jednom izgube povjerenje teško ga više mogu steći kod iste osobe, a i zašto bi kad će ga brzo opet izgubiti. Uostalom prevara bračnog druga nije samo ono što većina ljudi misli, već svaka vrsta manipulisanja ili skrivanja.

Elen Vajt je bila žena koja je napisala mnoge dobre stvari o odnosima u braku. U svojoj knjizi “Temelji srećnog doma”, između ostalog, je dala dobar savjet koji ću podijeliti sa vama: “Ni muž ni žena ne treba da pokušavaju da vladaju jedno nad drugim. Ne pokušavajte da jedno drugog primorate da se pokori vašim željama. Ovo ne možete činiti i sačuvati ljubav jedno prema drugom. Budite ljubazni, strpljivi i popustljivi, uviđajni i učtivi. Božjom milošću uspjećete da usrećite jedan drugoga, kao što ste to obećali u svom bračnom zavjetu.”

Nina Vučinić, hriscanskamreza.net

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta