Razne koristi od drvenog uglja

05/05/2018   Nina Vučinić   Zanimljivosti
Razne koristi od drvenog uglja

Izbjeljivanje zuba

Za čišćenje i izbjeljivanje zuba ne postoji ništa bolje od drvenog uglja. Zubari ga koriste godinama, a može se lako upotrebljavati i kod kuće. Jednostavno stavite blago nakvašenu četkicu za zube u drveni ugalj. Perite zube pokretima gore-dolje ili malim kružnim. Dobro ih isperite. Koristite konac za zube da odstranite sve male komadiće drvenog uglja zaostale između zuba gdje možda imate plombe, ili operite ponovo zube mekom vlažnom četkicom sa malo paste za zube. Kod mnogo zaprljanih zuba možda će biti potrebno da se drveni ugalj češće koristi. Drveni ugalj ne treba koristiti svakodnevno, tokom višegodisnjeg perioda, s obzirom da nikada nije vršeno ispitivanje abrazivnosti drvenog uglja.

Otrovni bršljan

Tridesetosmogodišnji narednik je otpušten iz vojske zbog prevelike osjetljivosti na otrovni bršljan. Bio je toliko osjetljiv da je zbog jednog jedinog dodira sa otrovnim bršljanom proveo 5 bolnih sedmica u vojnoj bolnici Ft. Benning's Martin, na infuziji, kortizonu, uz veliku borbu da se vrati u normalu. Njegova žena nas je nazvala jednog dana rano ujutru i pitala da li možemo da primimo njenog supruga. Šetao se u prirodi prethodnog dana i sada su njegove ruke, stopala, lice i ostale površine bile jako otečene. Kapci su mu toliko otekli da su zatvorili oči, a prste na šaci uopšte nije mogao da savije. Premišljali smo se da li da ga liječimo na nacin koji su oni tražili - bez hospitalizacije i jednostavnijim ljekovima od kortizona (od kojih je dobijao veoma uznemirujuće misli). Kad smo ga vidjeli, osjećao je nesvjesticu i mučninu. Pokazali smo njegovoj supruzi kako da pravi komprese sa drvenim ugljem i dali uputstva kako da miješa drveni ugalj za oralnu upotrebu. Ovim tretmanom postepeno se oporavljao tokom dana a sljedećeg jutra mogao je da otvori oči i savija prste, dovoljno da može da drži volan. Poslije pet dana sasvim se dobro osjećao. Svi smo bili impresionirani tim oporavkom.

Drveni ugalj i holesterol (studija kojom je dokazano da je drveni ugalj efikasno sredstvo za snižavanje nivoa holesterola)

Ustanovljeno je da aktivni ugalj snižava koncentraciju masti, holesterola i triglicerida u krvnom serumu, jetri, srcu i mozgu. U studiji objavljenoj u britanskom časopisu Lancet ustanovljeno je da su pacijenti sa visokim nivoom holesterola u krvi uspjeli da smanje ukupni holesterol za 25%. I ne samo to, dok je LDL ("los" holesterol) smanjen za 41%, koeficijent HDL ("dobar" holesterol)/LDL holesterola se udvostručio! Pacijenti su uzimali jednu supenu kašiku aktivnog uglja tri puta dnevno. Druga studija koju je sproveo Nacionalni institut javnog zdravlja u Finskoj pokazala je da je aktivni ugalj isto toliko efikasan u snižavanju visokog nivoa holesterola kao i lijek Lovastatin. Potrebno je uraditi više studija iz ove oblasti, jer čak i u slučaju da se terapija drvenim ugljem ne pokaže toliko djelotvornom, ona je izvesno daleko jeftinija i nema nikakva opasna sporedna dejstva kao što je to slučaj kod ljekova. Prema našem iskustvu, drveni ugalj predstavlja važan dio ukupnog programa za snižavanje holesterola, ali se mora voditi računa da se promjeni način života kako bi se zauvijek snizio visok holesterol.

Dr Agata i Dr Kalvin Treš

Doktori Kalvin i Agata Treš su ljekari koji su vidjeli kobna dejstva raznih bolesti. Krajem 60-ih razmišljali su i došli do zaključka da se velik broj bolesti može eliminisati putem preventivne medicine. Napustili su svoje privatne prakse i 1970. osnovali Uchee Pines Institut, neprofitnu obrazovnu ustanovu za prirodno liječenje. Tamo su u praksi koristi veliki broj jednostavnih ljekova za ozdravljenje, kao što su hidroterapija, masaža, ishrana i, naravno, drveni ugalj.

KRAJ

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Tagovi:   drveni ugalj
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta