Štetnost zračenja raka

14/01/2014   Zdravko Vučinić   Medicina i farmacija
Štetnost zračenja raka

Nakon sračnih bolesti, rak je vodeći uzrok smrti u razvijenim zemljama svijeta, a slična situacija je i u Crnoj Gori. Između 15 i 20 odsto smrtnih slučajeva prourokovano je rakom. Često se može čuti da je rak neizlečiva bolest. Ovakva izjava je karakteristična za ljude koji se bave savremenom medicinom i za one koji nijesu informisani o ovoj bolesti, njenom nastanku, uzrocima i načinima za izlečenje.

Ovom prilikom bavimo se savremenim načinima za izlečenje raka koje preporučuje „zvanična medicina“, među kojima je vodeći tretman hemoterapijom. U pitanju je metoda izuzetno štetna za ljudski organizam, koja prouzrokuje veliku štetu za imuni sistem koji je zadužen da se bori sa bolestima. Slično je i sa zračenjem tumora.

Dr Lorin Dej potpuno se izliječila od poodmaklog stadijuma raka dojke zdravim načinom života. Prije nego što joj je bolest dijagnosticirana, dr Dej je vodila odjeljenje za ortopediju u Opštoj bolnici u u San Francisku, a bila je i 15 godina profesor na Univerzitetu Kalifornija u tom gradu. Dr Dej je odbila liječenje raka savremenim metodama, jer je iz iskustva u bolnici znala kako završavaju pacijenti. O njenom iskustvu sa rakom, izlečenjem i uopšte o životu i radu, može se najviše pročitati na njenom sajtu www.drday.com, kao i u knjizi Kako sam pobijedila rak.

Dr Dej smatra da metode za izlečenje raka, koje se studiraju na fakultetima i koje primjenjuje savremena medicina kao što su hemoterapija, zračenje i operacija, ne pomažu u izlečenju bolesti, već je dodatno pogoršavaju i vode u smrt. U ovom članku iznosimo stavove dr Dej o zračenju tumora:

Zračenje

„Doktori i zubari vam savjetuju da ne idete prečesto na rentgen, zato što time lako možete dobiti rak. Međutim, sada kada već imate rak, ljekari vam daju velike doze zračenja, onoga što bi vam u drugim slučajevima savjetovali da izbegavate zato što izaziva rak.

Ponudila bih vam jedan predlog: recimo da imate malog sina ili kćerku koji su savršeno zdravi, a ja da vam besplatno ponudim šest mjeseci zračenja i hemoterapije za njih. Da li biste dozvolili da to uradim? Naravno da ne! Zato što bi se vaše dijete teško razboljelo i možda umrlo. Ali razmislite, ako mi već ne date da to uradim onda kada su zdravi, zašto biste dozvolili da im ja ili bilo koji drugi doktor to uradi kada postanu bolesni? Uopšte nema smisla.

U priručniku pod naslovom: "Zaštita od zračenja u medicinskoj radiografiji" se iznose svi rizici od izlaganja zračenju i objasnjava medicinskom osoblju kako da se zaštite od štetnih posljedica zračenja. Kada bi ste pogledali sliku pronalazača rentgen-uređaja koji se i sam izlagao zračenju. Prvo mu je koža potamnjela, a onda naborala. Kasnije je dobio rak kože i godinu dana kasnije, šest godina poslije prvog izlaganja rentgenskom zračenju, i posle niza operacija uključujući amputaciju, čovjek je na kraju umro od metastaze, raka koji se raširio na sve ostale vitalne organe.

Vlade država donose stroge zakone koji uređuju izlaganje zračenju. Svi ljekari, medicinske sestre, tehničari i ostali koji su u dodiru sa rentgen-uređajima bilo koje vrste, moraju obavezno da nose male priveske, mjerače koji bilježi količinu zračenja koje su primili tokom radnog vremena. U određenim vremenskim intervalima ovi privesci se predaju nadležnim službama koje utvrđuju koliko se jedan medicinski radnik ozračio.

Kada idete na rentgen ili primate zračenje, ovaj tehničar ili medicinska sestra koji rukuje tim uređajima, stoji sa druge strane olovnog zida. Ne ostaje zajedno u sobi sa vama, osim ako ne nosi jaknu sa olovnim uloškom. I to sve zato što je zračenje veoma štetno. Međutim, vama koji imate bolest koja vam ugrožava život, Američko društvo za borbu protiv raka, Američko zdravstveno udruženja(AMA) i Agencija za hranu i ljekove (FDA) kažu da je radijacija sigurna i neškodljiva. Kako mogu da kažu da zračenje vama ne škodi, a za njih same je opasno i štetno?

Iznosim vam aktuelnu filozofiju zaštite od zračenja. Citiram: "Najneznatnija doza zračenja ima mogućnost da nanese štetu“. I to se direktno primjenjuje prema količini zračenja koje ste primili. Aktuelna filozofija kaže da zračenje ima mogućnost da korisno djeluje, ali i da nanese štetu. To je dvosmisleno. Drugim riječima, "malo lošeg je ponekad i dobro". Citiram dalje: "Kada se koristi u vještinama liječenja za dobrobit pacijenta, mogućnost blagotvornog dejstva prilikom izlaganja zračenju bi morala da prevagne nad mogućim rizicima“.

To znači da vam zračenje škodi ako ste zdravi i dobro vam je, ali ako ste bolesni, naročito od raka, onda vam zračenje koristi! Ipak, ovaj priručnik tvrdi da, "jonizujuće zračenje (ono o kojem govorim) škodi životnim sistemima".

Drugi priručnik, "Njega zračenjem u onkologiji" govori o problemima koje pacijenti imaju nakon terapije zračenjem. Da citiram iz te knjige: "Izlaganje zračenju ili hemoterapiji dovodi pacijenta, liječenog zbog jednog tumora, u rizik da po drugi put bude lijecen zbog zloćudnih organskih promjena“.

Savremena medicinska literatura sadrži mnoštvo primjera u kojima su pacijenti liječeni zračenjem zbog jednog raka - zaradili drugi rak.

Terapija zračenjem ima opštu podjelu neželjenih posljedica u cijelom tijelu, kao i teških posljedica na područja tijela gde je ono bilo usmjereno. Ovo su opšte neželjene posljedice: rane promjene na koži - crvenilo, ljuštenje, smanjeno znojenje, oticanje, ulceracija, krvarenje i nekroza, što znači odumiranje kože! Kasnije promjene na koži jesu: atrofija - smežuranje kože, povećanje pigmentacije - zatamnjenje, gubitak kose, pojava ranica, a ponekad i smrt kao neposredna posljedica zračenja. Kod raka dojke, zračenje moze da izazove smežuranje, zatamnjenje dojke, pojavu ožiljaka, baš kao što mi je to moj doktor nagovijestio. Slike svega ovoga postoje u ovim knjigama. Zatim slijede: mučnina, zamor, povraćanje, upala ezofagusa, upala stomaka, proliv i anemija.

Poslušajte sad dobro ove dokumentovane neželjene posljedice zračenja djece, u zavisnosti od područja izloženog zračenju: mučnina, povraćanje, dehidracija, glavobolje, osjetljivost kože, ćelavost, zamor, oticanje mozga, odumiranje koštane srži, upala ezofagusa sa otežanim gutanjem, buduća neplodnost,  stomačni grčevi, proliv, upala pluća, lako lomljive kosti, perikarditis ili upala srčanih omotača, perikardijalna infuzija ili voda oko srca, srčane aritmije, nedostatak hormona rasta, pituitarna disfunkcija, hipotiroidizam, otkazivanje jajnika, testisa, intestinalne opstrukcije, toksikacija jetre, pojava ožiljaka, pogrbljenost, skolioza i kifoza (ili krivljenje kičme), abnormalost zuba, acementacija kostiju lica i mekih tkiva koji ih okružuju, nepravilan rad endokrinog sistema, smanjena inteligencija, gubitak pamćenja, smanjena sposobnost razmišljanja, smrt pojedinih područja mozga, katarakta, ostećenja mrežnjače, oslabljen vid, toksikacija ušiju sa gubitkom sluha, oštećenje bubrega, pucanje bešike.

Preki-terapija jeste naročit vid zračenja gdje se privemeni ili trajni izvor zračenja dovodi u direktan kontakt sa tumorom. To su na primjer, radioaktivni implanti koji se primjenjuju kod raka prostate. Ova terapija takođe izaziva veoma slične neželjene efekte.

Kako je došlo do tako široko rasprostranjenog prihvatanja zračenja u liječenju raka, kada svaki ljekar zna, i svaka zdravstvena institucija priznaje, da zračenje izaziva rak? Optužbe na račun zračenja se često podižu, ali se one obično ignorišu. Na početku su svi bili oduševljeni ovom novom tehnikom, pošto zračenje nekad izaziva privremeno povlačenje raka. Međutim, rak se skoro uvijek vraća sa kamatom, zato što ništa nije učinjeno sa faktorima koji mogu da preokrenu tok bolesti i da ne dozvole da se on uopšte pojavi.

Pošto zračenje već izaziva rak, zašto se onda koristi za liječenje iste bolesti? Terapija zračenjem je oduvek bila unosan posao - za bolnice, proizvođače opreme i filmova, a i za same radiologe. Kada se milioni dolara jednom ulože u opremu, dolazi do snažnog podsticaja da se ona široko koristi, uprkos brojnim upozorenjima da se njena upotreba mora strogo ograničiti“.

Zdravko Vučinić

3.75 1 1 1 1 1 Ocijeni 3.75 (4 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Codepixel
Izrada sajta