Vakcine izazivaju bolesti

13/03/2014   Zdravko Vučinić   Medicina i farmacija
Vakcine izazivaju bolesti

Piše: dr Slađana Velkov

Sve više male djece obolijeva od raka, šećerne bolesti reumatoidnog artritisa, ulceroznog kolitisa, alergija, astme i mnogo drugih bolesti, a snažna veza između vakcina i tih bolesti je sve očiglednija.

Kompanije koje proizvode vakcine ne interesuje zdravlje ljudi već isključivo biznis. Ali, za nas to nije biznis već dragocjeno zdravlje naše djece i zato moramo da preuzmemo odgovornost. Odgovornost za zdravlje naše dece imamo isključivo mi roditelji a ne organizacije, bolnice i ljekari. Zapanjujuća je činjenica da se proizvođači vakcina odriču odgovornosti za sve moguće posljedice vakcina! Kada se nečije dijete teško razboli ili izgubi život, koga će oštećeni tužiti ako se proizvođač odrekao odgovornosti? Kada kupimo frižider, kome ćemo se obratiti ako nam se pokvari, ako nemamo garanciju? Odgovornost za živote naše djece je uvijek naša. Ovdje se radi o životu i smrti.

Imamo podatke, grafikone i studije mnogobrojnih vrhunskih svjetskih stručnjaka koji nedvosmisleno pokazuju da vakcine nijesu iskorjenile nijednu bolest, već su se implementirale tek kada je više od 90 odsto bolesti već bilo iskorijenjeno. Zarazne bolesti su iskorijenjene boljom higijenom, boljom ishranom, boljim uslovima života, uvođenjem frižidera itd.

Istorijski podaci govore da su u epidemijama uglavnom obolijevali vakcinisani ljudi. Pa tako između 1871. i 1872. imamo epidemiju malih boginja odmah poslije masovne vakcinacije protiv malih boginja. Umrlo je 45 000 ljudi. U Njemačkoj, između 1940. i 1945. izbija epidemija difterije posle masovne vakcinacije protiv difterije. U Gani, 1972. godine, jedna od najgorih epidemija malih boginja među vakcinisanom populacijom. U Velikoj Britaniji između 1970. i 1990. preko 200 000 oboljelih od velikog kašlja kod djece koja su vakcinisana protiv velikog kašlja. U Indiji u 70-im godinama prošlog vijeka 260 000 slučajeva tuberkuloze među vakcinisanom populacijom. Dr Jonas Salk, koji je razvio prvu vakcinu protiv dječije paralize, 1977. godine svjedoči u kongresu zajedno sa kolegama da je masovno vakcinisanje protiv dječije paralize odgovorno za većinu slučajeva dječije paralize u SAD-u od 1961. godine. Švedska je 1979. zbog neefikasnosti vakcine odustala od vakcinacije protiv velikog kašlja jer se veliki kašalj javljao upravo kod vakcinisane populacije. U Omanu je između 1988. i 1989. godine izbila epidemija dječije paralize među vakcinisanom djecom. Časopis New England Journal of Medicine 1994. objavljuje istraživanje da je preko 80 odsto djece mlađe od 5 godina oboljelo od velikog kašlja iako su vakcinisana. Časopis Journal of the American Medical Association 1990. objavljuje članak u kome kaže da se masovna pojava malih boginja dešava u školama upravo među vakcinisanom djecom.

Poznato je da je broj autistične djece drastično povećan poslednjih nekoliko godina. Autizam se širi kao epidemija. Broj autistične djece se popeo sa razmjere 1: 10 000 (jedno dijete na 10.000 djece), što je bilo u 1980. godini – na razmjeru 1: 50 (jedno dete na 50) u 2013. godini, što je katastrofalno. Podaci su sa podrucja SAD, međutim, ni evropske statistike ne razlikuju se mnogo. Sve je više studija koje pokazuju da je uzrok autizma u vakcinama.

Dr Laura Hevitson i njene kolege napravile su studiju na primatima na Univerzitetu Pitsburg u Pensilvaniji. Primati su dobili standardne vakcine u dozama koje odgovaraju njihovoj težini i uzrastu i vakcinisani majmuni su dobili autizam, za razliku od nevakcinisanih. Italijanski sud je 2012. presudio u slučaju Valentino Boka da je autizam izazvan vakcinom. Vlada je isplatila 174.000 eura odštete, a stotine drugih slučajeva autizma čeka suđenje.

Kada se vakcina ubrizga u tijelo povećava se broj antitela, jer se tijelo brani od napadača koji ulazi neprirodno u organizam. Ta antitijela napadaju organe primaoca svuda gde se sadržaj vakcine nađe. Kako moždano tkivo ima afinitet prema aluminijumu i živi iz vakcina, a ova dva elementa su veoma snažni neurotoksini i akumuliraju se u mozgu, antitijela će napadati upravo moždano tkivo. Meningee su ovojnice mozga i kada dođe do upale ovojnica, to stanje zovemo meningitis. Kada živa prodre duboko u mozak i antitijela napadnu sam mozak, to stanje zovemo encefalitis. Meningitis može biti virusni, bakterijski ili, pak, neki toksini mogu izazvati upalu moždanih ovojnica. A to znači da svaka vakcina može izazvati meningitis i encefalitis, a blagi oblik upale mozga i moždanih ovojnica ima svako dijete koje primi bilo koju vakcinu. O tome detaljno govori profesor dr Rasel Blajlok, poznati američki dječji neurohirurg.

Pojava antitela u krvi poslije ubrizgavanja vakcine nema nikakve veze sa imunim odgovorom. Broj antitijela će biti povećan i ako ubrizgamo, recimo, neko ulje u mišić, jer to nije prirodan put prodora mikroba (ili neke druge materije) i tijelo automatski napada uljeza. Vakcinacija se bazira na porastu broja antitijela, što nema nikakve veze sa imunitetom. Imunizacija (vakcinacija) i imunitet su dvije različite stvari. Imunizacija je vještačka metoda kojom se na vještacki način ubacuju sintetički virusi stvoreni u laboratoriji, dok je imunitet imuni odgovor na prirodne mikrobe koji ulaze na prirodan način. Jedno nema veze sa drugim.

Pravi imuni odgovor nastaje kada neki mikrob ili bilo koja supstanca uđe u tijelo kroz disajni ili digestivni trakt, uši ili oči – što je prirodan put kojim unutrašnji organi dolaze u dodir sa spoljnom sredinom i gde se u sluzokoži prepoznaju strana tijela i eliminišu ili apsorbuju. Imuni odgovor nije borba, već uspostavljanje ravnoteže eliminacijom – kašljem, stolicom, temperaturom ili – prihvatanjem – ukoliko se radi o korisnoj supstanci. Kada je vakcinacija u pitanju kažu da prisustvo antitijela znači da je tijelo zaštićeno, a kada se radi o sidi – kažu da prisustvo antitijela u krvi znači bolest. Ova očigledna kontradiktornost dovodi čitav koncept vakcinacije i njene ciljeve u veliku sumnju. Očigledno se radi o potpuno netačnim srednjovekovnim postulatima na kojima počiva vakcinacija – najopasnija medicinska praksa u istoriji klasične medicine koja je usmrtila i osakatila bezbroj djece. Mnogi ljekari i naučnici smatraju da je najmanje 70 odsto današnjih bolesti – posledica vakcina. Dječje bolesti su prirodne bolesti koje nas jačaju. Ja nisam vakcinisana i preboljela sam sve dječje bolesti bez ikakvih problema. Vakcinisana djeca su imala iste bolesti u isto vrijeme kad i ja. Ne treba da se branimo ni od čega, već da podignemo imunitet sirovom hranom i Suncem, pa će nam svaka “bolest” biti tek blaga nelagodnost.

Vakcinacija nije svuda obavezna, pa tako imamo evropske zemlje u kojima vakcinacija nije obavezna: Njemačka, Holandija, Luksemburg, Velika Britanija, Danska, Irska, Grčka, Španija, Portugalija, Austrija, Finska, Švedska, Norveška, Kipar, Estonija, Letonija, Litvanija, Švajcarska. Evropske zemlje u kojima je vakcinacija obavezna su: Srbija, Makedonija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Češka, Slovačka, Mađarska, Poljska, Rumunija. U zemljama od Slovenije, pa “naniže” prijeti se neupisivanjem u školu, kaznama i oduzimanjem dece zbog nevakcinacije (što je zakonski neosnovano), dok ljude u zapadnoj Evropi niko ne prisiljava na to, iako se vakcine veoma agresivno reklamiraju.

Napomena: U Crnoj Gori je vakcinacija djece obavezna po zakonu, ali se može izbjeći odbijanjem roditelja da im dijete bude vakcinisano. Za više informacija o vakcinaciji djece u Crnoj Gori i propisima koji regulišu tu oblast pročitajte ovdje.

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Codepixel
Izrada sajta