Mladost je stanje uma

27/01/2013   Zdravko Vučinić   Ljubav i duhovnost
Mladost je stanje uma

Mladost nije period života. Ona predstavlja stanje uma.

Mladost ne čine samo rumeni obrazi, crvene usne i gipka koljena, već i kontrola volje, kvalitet imaginacije, živost emocija; mladost je svježina u dubokim izvorima života. Mladost podrazumijeva prevlast hrabrosti nad stidljivošću, prevlast želje za avanturom nad ljubavi prema dokolici. Sve ove osobine češće se sreću kod čovjeka od 50 godina nego kod mladića od 20.

Niko ne ostari samo nižući kalendarske godine. Ljudi stare tako što napuštaju svoje ideale. Godine vam stvaraju bore na koži, ali nepovjerenje u sebe, strah i očaj - to su te duge, duge godine koje saginju glavu i vraćaju vaš duh u prah i pepeo.

Mlad si koliko i tvoja vjera, star koliko i tvoja sumnja; mlad koliko i tvoje samopouzdanje, star koliko i tvoj strah; mlad si koliko i tvoja nada, star koliko i tvoj očaj.

U samom središtu tvog srca postoji jedna bežična stanica. U onoj mjeri u kojoj ona prima poruke o lepoti, nadi, radosti, hrabrosti, veličini i snazi, od nekog muškarca ili žene i od beskonačnog Boga, toliko si i ti mlad. Kada sve žice padnu i samo središte tvog srca prekriju snijeg pesimizma i led cinizma, onda si zaista ostario i neka se Bog smiluje tvojoj duši.

Džo Viler

1 1 1 1 1 Ocijeni 0.00 (0 Glasova)

Tagovi:   mladost mlad
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Zdravko Vucinic: Prirodno lijecenje neizlecivih bolesti

Zdravko Vucinic: Kako procistiti organizam

Sasvim drugacije sa Zdravko Vučinić,specijalistom prirodnog lecenja

SASVIM DRUGAČIJE sa specijalistom prirodne medicine Zdravkom Vucinic

Portal BUDITEZDRAVI.info pokrenut je 2012. godine i namijenjen je svim ljudima u Crnoj Gori, regionu i širom svijeta koji govore jezicima naroda bivše Jugoslavije, a koji su zainteresovani da se kvalitetno informišu o svim aspektima zdravlja.

Opširnije

Najbolje ocijenjeni

  • 1
Copyright © 2012 Institut za prirodnu medicinu Podgorica. Sva prava zadržana.
Izrada sajta